söndag 24 december 2017

Ville få älskare dömd till fängelse – förfalskade våldtäktsbevis

En kärlekshistoria mellan en gift man och en kvinnlig polistolk har slutat med ett fängelsestraff. Kvinnan dömdes nyligen för att ha förfalskat bevis mot honom för våldtäkt.
– Det var fruktansvärt. Första gången satt jag anhållen i fyra dagar, säger mannen som friats från alla misstankar.

För tre år sedan träffades den då gifte mannen och kvinnan och inledde en hemlig kärleksrelation. För att kunna träffas i smyg skaffade de en mindre lägenhet utanför Lund. Hon hade ofta uppdrag som tolk åt polisen.

Men från att ha varit en passion förvandlades kärlekshistorien mellan de två till  en omfattande polisutredning som sysselsatte ett stort antal advokater, poliser och flera domstolar.

Det blev också en synnerligen snårig historia att reda ut. Starskottet för rättsväsendet inblandning uppstod när den gifte mannen ville bryta med älskarinnan. Hon var vid den här tidpunkten också flitigt anlitad som tolk av bland annat Kriminalvården och Migrationsverket.

Från början av december 2015 och fram till slutet av januari förra året gjorde hon ett flertal anmälningar mot mannen efter att han bett att få avsluta förhållandet.

 

Nära bli häktad

Hon anmälde honom i sin tur för olaga frihetsberövande, olaga hot, våldtäkter, övergrepp i rättssak och misshandel.

Han hämtades av polis och blev anhållen vid två tillfällen av åklagare.
– Det var fruktansvärt. Första gången satt jag anhållen i fyra dagar och åklagaren sa att det var nära att jag blev häktad. Andra gången satt jag i tre dagar, säger mannen som numera är skild.
https://www.expressen.se/kvallsposten/ville-fa-alskare-domd-till-fangelse-forfalskade-valdtaktsbevis/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar