torsdag 21 december 2017

The Bandidos karakterisera sig som laglösa och hanterar slagord som innehåller våldsamma meddelanden. Klubben har en kultur där uppdrag av (allvarligt) våld uppmuntras.

OBS: Beakta att texten är översatt med https://translate.google.se 

Domstolen har förbjudit motorcykelklubben Bandidos. Åklagaren begärde det eftersom motorcykeln klubben tillägnad internationella studier med narkotikahandel, prostitution och vapenhandel.


Bandidos har varit i Nederländerna sedan 2014. President Harrie Ramakers i kapitlet Sittard är också den viktigaste mannen i Nederländerna av den ursprungligen amerikanska klubben.


Enligt advokaten i Bandidos skulle ett förbud strida mot rätten att upprätta och upprätthålla en förening. Domstolen accepterar inte detta. Begäran att förbjuda motorcykelklubben har tilldelats. Domstolen avgjorde onsdag morgon.


Undersökningsförbud Nej Överlämnande 


Domen kan få konsekvenser för motorcykelklubben No Surrender, som är verksam i norra Nederländerna. Allmän åklagare undersöker om även klubbens kapten Henk Kuipers (53) kan förbjudas från Emmen. Enligt talesmanen Melanie Kompier finns det för närvarande ingen civilrättslig procedur för att genomdriva ett förbjudningsförbud.  

"När det gäller innehåll kan vi inte gå vidare med det."Sådana civilrättsliga förfaranden utförs av åklagarmyndigheten. ,, Det nationella kontoret fortfarande inte inblandad. 

"No Surrender förman Henk Kuipers är sedan mer än en vecka misstänkt för utpressning, misshandel och hot. Den 18-åriga son Kuipers, en medlem av No Surrender, är för mer än en månad i fängelse. Han är misstänkt för öppet våld och frihetsberövande. det målet, enligt oM ingenting att göra med No Surrender. Brottmål Inga överlämnande

Det finns fler brottmål mot (ex) medlemmar i No Surrender. Till exempel misstänks en medlem från New Amsterdam om narkotikahandel i Nederländerna och Tyskland. Hans brottmål förväntas hanteras nästa år av domstolen i Assen.


Sex män, varav de flesta är före detta medlemmar av No Surrender och en kvinna från Groningen och region misstänks för människorov, missbrukar och framtvinga en 47-årig medlem i mc-klubb. 


järn

 Offret från Eelde ringde i november förra året på ett hus i Glimmen. Han hade lite kläder och blev mishandlad. Enligt åklagaren drevs mannen för fem tusen euro. De misstänkta skulle ha hotat att skära fingrarna och bränna sin No Surrender tatuering med ett strykjärn.

Han skulle ha blivit allvarligt skadad av de ill-behandlingar. Denna materiella behandling av detta brottmål planeras i mars i domstolen i Groningen.


Domstol: Förbud Bandidos behövs för att skydda samhället. I domen av Bandidos, domstolen: 


The Bandidos karakterisera sig som laglösa och hanterings slagord som innehåller våldsamma meddelanden. Klubben har en kultur där uppdrag av (allvarligt) våld uppmuntras.

Laglighetsfriheten verkar faktiskt existera, med tanke på antalet medlemmar som är involverade i brott. Fokus på att begå och uppmuntra våld framgår också av belöningen med utmärkelser - patchar. 


 Såsom "förvänta ingen nåd" lapp som utfärdas efter att ha begått allvarligt våld.

Domstolen fastslog att Bandidos kultur och det efterföljande beteendet är strukturellt. Ett förbud är därför nödvändigt för att skydda samhället.

 
Många effekter av uttalandet måste också klargöras i praktiken. Medlemmar av klubben får till exempel inte åka motorcyklar i första hand, men samtidigt kan domaren inte förbjuda medlemmarna att hantera varandra.


"Bandidos grundades en gång för att åka på motorcyklar tillsammans," säger en talesman för åklagarmyndigheten. "Om det finns fyrtio personer i en kolumn på motorvägen, det kan ses som ett skrämmande beteende som nu är täckt av förbudet, så frågan är var man ska rita linjen."


Trots detta gäller det också när två tidigare medlemmar tillsammans på motorcyklar - avtagna av emblem och logotyper - kör till stormarknaden på motorcyklar? 


"Det är ett stort gråområde," säger OM. "Det kommer att behöva bevisa övningen."


Brottslig organisation? 

Under 2009 försökte OM att förbjuda Hells Angels, men det misslyckades. Domaren bestämde att kapitlen inte kunde ses som kriminella organisationer. I målet mot Bandidos var frågan om klubben strider mot allmän ordning, en lättare bevisbörda.

OM vill också förbjuda motorklubben Satudarah. Klubben är associerad med frågor som utpressning, våld, pistolbesittning och narkotikahandel. Det fallet kommer att följa i april.

https://nos.nl/op3/artikel/2208584-mogen-de-leden-van-bandidos-nog-wel-samen-motorritjes-maken.html 

Borgmästarna i olika södra kommuner har meddelat onsdagen, borgmästare Sjraar Cox (PvdA) i Sittard-Geleen att de är nöjda med förbudet mot motorcykelklubben Bandidos.  


Domstolen i Utrecht har förbjudit motorsign Bandidos tidigare på onsdagen, varefter klubben kommer att lösas.


"Det hjälper oss," sade Cox på uppdrag av kommunerna. Han tar hänsyn till att Bandidos försöker gå vidare under ett annat namn. Han förväntar sig också Bandidos att överklaga."Vi ser nu att Bandidos inte bär västar på terrasserna och inte får ett klubbhus här," sa han.Utrecht-domstolen beslutade onsdagen att förbjuda Bandidos eftersom föreningen utgör ett hot mot den allmänna ordningen. Förbudet innebär att de befintliga klubbhusen är förbjudna och det är inte längre tillåtet att bära klubbkläder.I maj 2015 skedde en kamp i ett Sittards-café mellan Bandidos och motorcykelklubben Red Devils som anslöt sig till Hells Angels. Det var skott. Sedan dess har kommunen gjort allt för att hålla motorcykelklubbar ute. Första förbudet 
Det är första gången som ett motorcykelgäng är bannlyst i Nederländerna och det är en stor framgång för åklagarmyndigheten. Försök att förbjuda Hells Angels kom till stånd under 2009.

Förbudet gäller både den nederländska avdelningen och den internationella organisationen och gäller omedelbart. Även aktiviteter från utländska medlemmar i Nederländerna är inte längre tillåtna. Response ministersDe ansvariga ministrarna sade tidigare på onsdagen att de är nöjda med förbudet.Minister för rättsskydd, Sander Dekker säger att klubbar som Bandidos underminerar rättsstatsprincipen. I sina egna ord kommer han att "arbeta snabbt på räkningen som förbjuder kriminella motorcykelbanden, som ingår i koalitionsavtalet."


Dekkers kollega Ferdinand Grapperhaus för rättvisa och säkerhet talar om en "mycket bra dom". Enligt honom har åklagaren "uppnått ett optimalt resultat". "Det är bra att vi visar att" outlaw "motorcykelbanden inte har ett fritt spel", säger Grapperhaus. Men enligt honom är domen också ett steg för medborgarna i söder.Andra liknande motorcykelklubbar kan också räkna med att de hanteras, varnar Grapperhaus. '' Jag kommer inte att berätta vem som är nästa, men jag kan försäkra dig: vi kommer att fortsätta. ''

https://www.nu.nl/binnenland/5057960/burgemeesters-zuidelijke-gemeenten-blij-met-verbod-bandidos.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar