torsdag 21 december 2017

Bandidos om förbudet:


"Du är Bandidos av hjärtat, det är i våra hjärtan." Med detta svarar Bandidos president Harrie Ramakers förbudet mot motorcykelklubben genom klubbens advokat. "Bandidos är inte i kläder." 


Enligt domstolen är Bandidos en laglös klubb som uppmuntrar till våld. Både nederländska och utländska avdelningar är förbjudna. Bandidos får inte längre öppna ett klubbhus, organisera evenemang eller dyka upp i klubbkläder.tatueringar

Advokat Gitte Stevens från motorklubben säger till 1Limburg att förbudet är svårt att genomföra. "Förbudet ger upphov till fler frågor än svar, vad är yttre uppträdanden? Är det också en tatuering? Vad gör du när någon bär vanliga kläder men har en tatuering?" Stevens tror att tatueringsbärarna måste täcka dem, men tycker också att det kommer att bli ett problem.


Rättvisa säger att inga straff och böter ännu är införda tills en eventuell överklagande är över. Advokat Van der Werf sa i går på Bandidos vägnar att en överklagande är "mycket sannolikt". Rättvisa säger att bär en Bandidos väst, till exempel, kan leda till ett års fängelsestraff.


Med domstolens förbud kan borgmästare redan avvisa förfrågningar om klubbhus och tillstånd.

https://nos.nl/artikel/2208721-bandidos-over-verbod-het-zit-niet-in-de-kleren.html

 https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article27048687.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar