lördag 16 december 2017

Detta är Bear Jaw MC


Just nu utreder polisen mc-klubben efter ett tillslag i torsdags. Flera personer sitter anhållna och under lördagen sker häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt.
Enligt vad P4 Skaraborg erfar så handlar det bland annat om narkotikabrott och beslag av kokain som har gjorts i den här utredningen som polisen arbetat med under en längre tid.
En som nu begärs häktad ska ha en ledande roll i Bear Jaw MC.

Klubben finns registrerad som en ideell förening av en man i 50-års åldern. Mannen är ostraffad och håller på med travhästar. Han är inte gripen eller anhållen och när vi kontaktar honom så vill han inte kommentera sin roll i Bear Jaw MC.

Men det här är ingen vanlig förening. I slutet av sommaren blev Bear Jaw utsedd som hangaroundklubb till Bandidos, alltså en fullvärdig supporterklubb vilket är ett steg på vägen till att bli en fullvärdig Bandidosklubb.

Bland medlemmarna i Bear Jaw finns en 45-årig man från Skara som sedan i våras är misstänkt för grovt häleri. Han ska ha sålt stöldgods och förtjänsten har hamnat på andra personers konton. I det fallet utreder åklagare i Uddevalla en större penningtvätthärva.

En annan av Bear Jaws medlemmar är en 30-årig man i Vara kommun, som tidigare dömts för grov misshandel, hemfridsbrott och hets mot folkgrupp. Han är dömd för att ha sparkat sitt offer med sina stålhättade kängor.  Vid ett annat tillfälle körde han förbi en skola och höll ut en hakkorsflagga genom bilrutan.

Förra hösten hyrde Bear Jaw en industrilokal av Skara kommun, men när det upptäcktes att klubben hade kopplingar till Bandidos så vräktes de. Nu under sommaren har de istället etablerat sig i en ny klubblokal i Kvänum och det var här som polisen gjorde husrannsakan i torsdags.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6844146


Polis hittade kokain, amfetamin och pistol vid tillslag  
En man häktades idag misstänkt för grovt vapenbrott, rån och narkotikabrott. Han greps på luciadagen och gripandet har koppling till gårdagens tillslag mot MC-klubben Bear Jaw i Kvänum.
Vid gripandet hittades kokain och amfetamin och i mannens bostad i  Falköping fanns en pistol.
Under häktningsförhandlingen idag erkände den 30-årige mannen samtliga brott.

– Samtliga gärningar är erkända men när det gäller vapenbrott så var vapnet oladdat och det skulle alltså inte vara grovt brott men han erkänner att han hade pistolen i fråga, sa advokat Peter Stierna vid häktningsförhandlingen.

Mannen erkände även ett rån som skedde i september i Tibro där flera gärningsmän hotade personalen på Netto med pistol och fick med sig kontanter. Om det är den här pistolen som nu har hittats får utredningen visa.

När tingsrätten meddelade att han skulle häktas på grund av risk för fortsatt brottslighet och risk för att försvåra utredningen blev mannen upprörd:

– Jag har ju erkänt allt, vad är det jag skulle kunna försvåra? sa han i rättssalen.
30-åringen har viss koppling till personer i Bear Jaw MC där polisen slog till igår och där flera personer sitter anhållna. Där kan det bli fråga om häktningsförhandlingar nu i helgen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6844276


Flera gripna vid husrannsakan mot Bear Jaws MC

http://mcrazzia.blogspot.se/2017/12/flera-gripna-vid-husrannsakan-mot-mc.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar