tisdag 19 december 2017

HA-ledningen i förhör om mordet

"De har artigt inställt sig"

Häktningstiden går ut på torsdag. Men redan nu begär åklagaren åtalsförlängning mot de två män som misstänks för mordet vid Hells Angels klubbhus i Karlstad. 
– Det är upp till dem om det blir någon ny häktningsförhandling. Vanligtvis brukar Hells Angels vara ganska lätta att ha att göra med, man krånglar inte med omhäktningar. Men jag vet inte hur just de här två resonerar, säger åklagaren Stefan Wessberg, som leder förundersökningen.

Det har gått tre veckor sedan en man i 50-årsåldern hittades död vid Hells Angels klubbhus på Sjöstad i Karlstad.
Mannen var en fullvärdig HA-medlem.

De två män som sitter häktade misstänkta för ha mördat honom uppges även de tillhöra HA:s inre krets. NWT har tidigare berättat att polisen misstänker att det handlar om en intern uppgörelse.

Flera förhör

Enligt uppgift har polisen redan förhört ett flertal personer inom HA-sfären, bland annat personer inom ledningen för HA i Karlstad.

Uppgiften bekräftas av Stefan Wessberg:
– De har artigt inställt sig men inte velat uttala sig. Så jag kan inte påstå att det gett någonting.


Har motivet klarnat någonting?
– Leif GW Persson brukar säga att motiv är ett nöje för överklassen. Faktum är att i vår verksamhet bryr vi oss inte särskilt mycket om motivet, för när det väl kommer till kritan är det ofta något ganska löjligt, något bagatellartat.

– För att svara på frågan har jag ingen aning om motivet. Det finns teorier, men vilken som är rätt – eller om det handlar om något annat – vet inte jag.

De två häktade nekar till brott.
Enligt åklagaren finns det ”hur mycket som helst” att göra i utredningen. Man arbetar bland annat med telefonanalyser och sammanställningar.

Utredningen bedöms ta minst fyra månader.
https://nwt.se/karlstad/2017/12/19/ha-ledningen-i-forhor-om-mordet

Hells Angels-ledare i förhör om mordet

Två män kopplade till Hells Angels sitter häktade misstänkta för ett misstänkt mord i Karlstad, som inträffade vid mc-gängets fastighet i slutet av november.
Offret var en mångårig medlem i HA. Denne hittades död precis i anslutning till klubbhuset.
Vilket aldrig var meningen, menar åklagaren.
– Han skulle definitivt inte tas av daga ute vid vägen, säger åklagaren Stefan Wessberg.

 

Mördades i flykten?

Hypotesen är att den mördade mannen försökt fly från fastigheten, men blivit upphunnen och attackerad. Därefter har kroppen, enligt polisen, släpats på utsidan av staketet runt klubbhuset in på området igen.
Varför dumpades man kroppen här?
– De fick panik eftersom det fanns vittnen. Dessutom varv polisen snabbt på plats, säger Wessberg.

LÄS MER: Teorin: Hells Angels-mord var rent beställningsjobb

Man misstänker att det här handlar om en inre uppgörelse inom Hells Angels. Utredarna har därför kallat en mängd medlemmar i mc-klubben till förhör – åklagaren uppger att det bland annat handlar bland annat om ledare inom HA, vilket NWT var först med att berätta.
 – De har artigt inställt sig men inte velat uttala sig. Så jag kan inte påstå att det gett någonting, säger Stefan Wessberg.

Utredningen rullar ändå vidare och åklagaren har redan nu begärt de två misstänkta omhäktade. Han hade annars haft tid till sig på torsdag med detta.

 

Spårades via telefoner

Nu är det upp till de misstänktas advokater om det blir någon ny häktningsförhandling.
– Vanligtvis brukar Hells Angels vara ganska lätta att ha att göra med, man krånglar inte med omhäktningar. Men jag vet inte hur just de här två resonerar, säger Wessberg.

LÄS MER: Man hittad mördad vid Hells Angels lokal

Om det blir en ny häktningsförhandling kommer den att ske under onsdagen, uppger Wessberg.
Han har tidigare uppgett att utredningsläget är gott och att det finns bevis mot de två misstänkta. Det handlar, utöver vittnesuppgifterna, bland annat om spår via männens mobiltelefoner.

De båda misstänkta nekar till brott och deras advokater har yppandeförbud. Per Eriksson, som försvarar den ene mannen, har tidigare påpekat att en telefon per automatik inte behöver befinna sig på samma plats som sin ägare.
https://www.expressen.se/gt/hells-angels-ledarna-pa-forhor-om-mordet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar