onsdag 6 december 2017

Semi Oueslati har starka kopplingar till gänget Black cobras, och den gängkonflikt mellan Hells angels och Outlaws som ska ha varit aktuell i rättegången i Norrköping.

I knappt två år har mordmisstänkte Semi Oueslati, 44, varit internationellt efterlyst för ett mord på ett rättegångsvittne i Norrköping. Nu har han gripits i Tunisien – men kan inte utlämnas till Sverige.
– Vi hoppas att han tar sig till ett annat land så vi kan gripa honom, säger Mats Näkne, vice chefsåklagare i utredningen.

Aftonbladet var först med att rapportera om gripandet, som ska ha skett i Tunisien i början av november.
Det var i februari 2016 som Semi Oueslati häktades i sin frånvaro för ett mord i Norrköping. En 20-årig man hade då skjutits till döds på en parkering, dagen innan han skulle vittna i en rättegång mot en 29-årig Hells angels-medlem. Rättegången gällde ett tidigare mordförsök på 20-åringen själv.

Oueslati har starka kopplingar till gäng

Sedan dess har Oueslati varit spårlöst försvunnen. Semi Oueslati har starka kopplingar till gänget Black cobras, och den gängkonflikt mellan Hells angels och Outlaws som ska ha varit aktuell i rättegången i Norrköping.
Oueslati har en lång brottshistorik bakom sig. 2004 frigavs han efter att ha suttit i fängelse i nio år för grovt rån och försök till dråp, men även senare har han dömts för bland annat våld mot tjänsteman.

LÄS MER: Två skjutna till döds i Hageby i Norrköping 

Interpol inblandade i ärendet

Mats Näkne, vice chefsåklagare i utredningen, bekräftar att Oueslati gripits i Tunisien.
– Jag fick besked genom Interpol att han har gripits i Tunisien. Men eftersom han är både tunisisk och svensk medborgare kommer han inte begäras utlämnad, Tunisien lämnar inte ut egna medborgare, säger han.
Enligt Mats Näkne är det ännu oklart om Semi Oueslati gripits när efterlysningen upptäckts eller om det är för något annat brott.
Tunisiska myndigheter har gett Sverige ett erbjudande om att ta över utredningen, vilket man tackat nej till.
– Det är inte görligt med en sådan här utredning. Det finns en rad vittnen och målsägande som måste höras, det är svårt att få dem att åka till Tunisien, säger Mats Näkne.

LÄS MER: Semi Oueslati jagas för mordet på vittnet 

Hur går man vidare i utredningen nu? 
– Vi hoppas att han ska ta sig till något annat land som vi kan gripa honom i. Tills dess är han fortfarande efterlyst och häktad i sin utevaro.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/internationellt-efterlyst-for-svenskt-mord-gripen-utlamnas-inte-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar