tisdag 19 december 2017

Hotade vakt med ett finger mot halsen – döms till böter

När mannen avvisades från krogen hotade han vakten genom att dra ett finger över sin hals. Nu har mannen, som bor i Västerås dömts att betala 4 000 kronor i böter för hot mot tjänsteman.


Händelsen inträffade utanför en krog i Eskilstuna i somras. Den nu dömde mannens kompis blev utslängd från krogen efter ett tjafs på en toalett. Mannen, som är i 40-årsåldern, följde med kompisen ut och stod bredvid medan han blev omhändertagen av polis. 

I samband med polisingripandet ska västeråsaren ha pekat på vakten och dragit ett finger över sin hals som ett uttryck för att visa att han skulle skada eller döda vakten. Vakten reagerade med att genast ingripa och att lägga ner mannen på marken och påkalla polisens uppmärksamhet.

Västeråsaren har i efterföljande förhör sagt att han pratade i mobilen vid tillfället och inte har något minne av att han gjorde någon gest mot halsen. Men tingsrätten litar på vaktens uppgifter - som också har får stöd av hans vaktkollegas vittnesmål och dömer mannen för hot mot tjänsteman. 

Enligt ett yttrande från Frivården är mannen medlem i Hells Angels och anses därför inte, enligt kriminalvårdens riktlinjer, lämplig att utföra samhällstjänst. Han döms därför till 80 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4.000 kronor i böter. 
http://www.vlt.se/blaljus/brott/gangmedlem-hotade-vakt-med-ett-finger-mot-halsen-doms-till-boter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar