onsdag 13 december 2017

Skickade polisen på oskyldig - döms för falsklarm

Fem polispatruller larmades till en adress utanför Uppsala, bröt sig in i bostaden och drog ut en misstänkt. Nu döms en man för larmet, som var falskt.

Mannen som är i 70-årsåldern döms för det falska larmsamtalet och för att ha påstått att hans dotters pojkvän i bostaden gjort sig skyldig till misshandel av 70-åringen själv och dottern. Han fälls även för hotfulla meddelanden på dotterns telefonsvarare, bland annat om att skicka Hells Angels på pojkvännen.

Polisen tog larmet på allvar och skickade fem patruller samt en ambulans till bostaden, en tidig morgon förra sommaren. De knackade på, men eftersom mannen i bostaden satt med lurar framför datorn och kvinnan sov med öronproppar hörde ingen knackningarna. I det läget bröt polisen upp dörren och drog ut den överrumplade mannen, som enligt larmsamtalet skulle ha gjort sig skyldig till misshandel. Kort därpå stod det klart för polisen att larmet måste har varit falskt.

En utredning visade att larmsamtalet ringts från 70-åringens mobil och att han också legat bakom de hotfulla meddelandena. Vid rättegången förklarade mannen att han inte hade någon minnesbild av händelserna och varken kunde erkänna eller förneka.

Han döms nu för falskt larm, falsk tillvitelse och två fall av olaga hot till villkorlig dom och 80 dagsböter.
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/skickade-polisen-pa-oskyldig-doms-for-falsklarm-4844652.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar