torsdag 7 december 2017

Åklagaren om HA-mordet: Har hyfsad bild av vad som hänt

Två män sitter anhållna misstänkta för mord på en fullvärdig Hells Angels-medlem i Karlstad. De misstänkta är väldigt tystlåtna i förhör, men polisen har en bra bild av hur mordet har gått till. ”Just själva händelseförloppet vet vi rätt så mycket om”, säger åklagare Stefan Wessberg.

Offret var fullvärdig medlem i mc-klubben Hells Angels. Under förra tisdagen blev ett par vittnen till hur personer släpades en till synes livlös kropp utanför en fastighet i området Sjöstad i Karlstad. Mc-klubben antas hålla till i fastigheten, enligt uppgift.
Polisen hittade medlemmen livlös på tomten där han dödförklarades.

LÄS MER: Två anhållna för HA-mord

Två män sitter anhållna misstänkta för mord, och de har båda kopplingar till Hells Angels, enligt åklagare Stefan Wessberg, som leder förundersökningen:
– Det mesta talar för att jag kommer att begära dem häktade i morgon förmiddag, säger han.

Vilken är inställningen till misstankarna?
– Det vill ju i princip inte uttala sig alls, och det är väldigt oklart vad de anser vad de kan gå med på eller inte. Vi har i alla fall inte fått något medgivande, säger Stefan Wessberg.

LÄS MER: Hells Angels-medlem mördad i Karlstad

Han vill inte uttala sig om eventuellt motiv till mordet, men berättar att polisen har en relativt klar bild av vad som hänt.
– Just själva händelseförloppet vet vi rätt så mycket om. Vi har en hyfsad bild av vad som hänt.
Letar ni ytterligare misstänkta gärningsmän?
– Det vill jag inte uttala mig om.
Han berättar att mordutredningen kommer att ta lång tid.
– Det finns miljarder saker att göra, inte minst kriminaltekniska utredningar som kommer att ta tid. Det är massa material som ska undersökas med avseende på fingeravtryck, dna och så vidare. Det kommer att ta lång tid.
https://www.metro.se/artikel/%C3%A5klagaren-om-ha-mordet-har-hyfsad-bild-av-vad-som-h%C3%A4nt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar