onsdag 13 december 2017

Hells Angels-man kan ha mördats – i flykten


Hells Angels-mannen som hittades död på mc-gängets fastighet i Karlstad överfölls precis utanför inhägnaden till nästet – vid sin egen bil.
Polisen misstänker att han kan ha mördats när han försökte fly.
– Han skulle definitivt inte tas av daga ute vid vägen, säger åklagaren Stefan Wessberg.

En mångårig medlem i Hells Angels dödades vid mc-klubbens tillhåll på Hedvägen i Karlstad för två veckor sedan. Två män med kopplingar till HA sitter häktade misstänkta för mordet och polisen arbetar utifrån teorin att offret sågs som fredlös och att det är personer inom organisationen som beordrade dådet.
Enligt Nya Wermlands-Tidningen fanns det en stor mängd blod på marken strax utanför inhägnaden till Hells Angels-gården.

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan ha avslöjats – av mobilen

Det är där som överfallet ska ha inträffat.
– Det är precis vid vägen, där offret hade sin bil ståendes. Det finns en ficka som går in från vägen och där hade han parkerat sin bil. Det är där vi hittar blodspår, säger Stefan Wessberg.

 

Teorin: HA-mannen försökte fly

En hypotes är att mannen attackerades när han försökte fly därifrån.
– Det får den vidare utredningen visa, men det är en möjlighet. Som jag tidigare sagt är jag övertygad om att avsikten var att han skulle tas av daga, men definitivt inte ute vid vägen och vid den här tidpunkten. Någonting har gått fel och man har drabbats av panik, säger Stefan Wessberg.
Mannen släpades sedan, enligt polisen, på utsidan av stängslet som omgärdar fastigheten.
– Han släpades från vägen in på området via ett hål i staketet, säger Stefan Wessberg.

 

Två tysta timmar

De två häktade männen hävdar båda sin oskuld och ville att hovrätten skulle försätta dem på fri fot. Men hovrätten har avslagit deras överklaganden och åklagaren säger sig ha flera bevis mot dem. Ett av polisens paradnummer är två tysta timmar.
Som GT tidigare kunnat berätta kopplade den ene mannens mobiltelefon upp sig mot telefonmasten som täcker in HA-gården knappt 50 minuter innan mordet, som ägde rum vid 18-30-tiden på tisdagskvällen den 28 november.

LÄS MER: Teorin: Hells Angels-mordet i Karlstad var beställningsjobb

Klockan 18.17 ringdes ett samtal till samma telefon som inte besvarades och nästa gång telefonen användes, i de centrala delarna av Karlstad, var klockan 20.32.
Inte heller från den andre mannens telefon ska det ha registrerats någon aktivitet under den tiden som brottet inträffade.
– Bägge de häktade har sett till att deras telefoner är avstängda vid tidpunkten för mordet och det gör man av ett enda skäl: just att slippa positionering, säger Stefan Wessberg. Advokaterna har yppandeförbud och får inte yttra sig om detaljer i fallet. Men Per Eriksson, som försvarar den ene mannen, har tidigare påpekat att en telefon per automatik inte behöver befinna sig på samma plats som sin ägare.
– Enligt min uppfattning gör det inte det, men enligt åklagarens uppfattning är det ett viktigt bevis, har Per Eriksson sagt.

LÄS MER: Två frihetsberövade för Hells Angels-mordet
 
https://www.expressen.se/gt/hells-angels-man-kan-ha-mordats-i-flykten/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar