lördag 9 december 2017

Hells Angels krav på Brian Sandberg - ex-medlemmen

Efter mer än 20 år i toppskiktet bland de danska mc-gängen hoppade Brian Sandberg av.
Nu försörjer han sig på att hålla föredrag om livet i Hells Angels och Bandidos men har förbjudits av HA att nämna klubben vid namn.
– De vill inte det, och det finner jag mig i, säger Brian Sandberg till Ekstra Bladet.

Han är en av Danmarks mest välprofilerade gängmän och har bland annat gjort sig känd för sin pråliga och tjusiga stil, ett ovant inslag i mc-miljön, och stilen har lett till smeknamn som "Jetset-rockeren" och "Gucci-rockeren".
Under sin karriär i gängvärlden var han medlem i både Hells Angels och Bandidos men efter att ha sexchattat med en ex-fru till en annan Bandidosmedlem slängdes han ut ur gänget med buller och bång.

Brian Sandberg är svartlistad i Hells Angels och Bandidos

Därefter har båda mc-gängen tydligt deklarerat att han inte har något att göra med dem.
Sedan dess har Brian Sandberg gjort avbön och i intervjuer har han upprepade gånger tagit avstånd från sitt tidigare liv. I augusti förra året meddelade han även att han satsade på en ny karriär, som renhållningsarbetare, men efter bara några månader sadlade han om igen och blev i stället pokerproffs.

LÄS MER: Brian Sandbergs nya karriär: Sopåkare

Men den senaste tiden har han gjort sig känd som en föredragshållare, skriver Ekstra Bladet. Under titeln "Brian Sandberg utan filter" reser han runt och berättar om sitt liv i mc-miljön.

Nu avslöjar dock Ekstrabladet att Brian Sandberg mer eller mindre har belagts med censur av sina forna kamrater i Hells Angels. En representant har tagit kontakt med honom och uttryckligen avrått honom från att nämna gänget vid namn under sina föredrag.

Bandidos har inga krav på Brian Sandberg

Brian Sandberg har av misstag nämnt klubben två gånger men säger att han fullt ut respekterar kravet.
– Man får välja sina strider, de har bett mig att inte nämna namnet (som är varumärkesskyddat, reds anm) och den striden är inte värd att ta, säger Brian Sandberg som konstaterar att den striden inte går att vinna.

LÄS MER: Från topposition till "bad standing"

Bandidos har, enligt Sandberg, inte ställt några krav på censur i föredragen, som har besökts av gängmän från både Hells Angels och Bandidos.
– De har lyssnat men inte sagt något.

Hells Angels: "Det är det minsta kravet vi kan ställa"

Hittills har Brian Sandberg hållit en handfull föredrag.
I en kommentar till Ekstra Bladet svarar Hells Angels Danmark:
"Brian Sandberg är inte med i HA och därför är klubben inte en del av hans föredrag. Vi förbehåller oss rätten att beskriva vår klubb. Ska det (Hells Angels) ingå i ett föredrag är det minsta vi kan kräva att du är medlem i klubben".

Brian Sandbergs uppgång – och fall

Snabbt en av ledarna i HA
I samband med att Brian Sandberg avtjänade ett sjuårigt fängelsestraff för inblandning i en knarkhärva blev han 1991 medlem i Hells Angels i Danmark.
Han blev snabbt en av de högsta ledarna i klubben.
Tvingades lämna
1998 tvingades han lämna Hells Angels efter brott mot klubbens egna interna regler. Bland annat ska han ha lurat av en provmedlem pengar.
Blev livvakt
Efter utsparkningen for han utomlands och var bland annat livvakt åt den skandalomsusande finansmannen Stein Bagger.
Återkom – och lämnade
Brian Sandberg togs till nåder av Hells Angels och blev åter medlem men lämnade klubben återigen i slutet av 2012 för att i stället gå till Bandidos.
Utsparkad – igen
Men även Bandidos sparkade ut honom våren 2015 efter att han figurerat i en sexchatt med en exfru till en av klubbens medlemmar.
Efter det gjorde både Hells Angels och Bandidos klart att han aldrig mer kan bli medlem hos dem.
"Han kastades ut, och är fortfarande oönskad i vår miljö. Det är hans person, han passar inte in hos oss och uppenbarligen inte hos Bandidos", sade HA:s presstalesman Thomas Gramstrup till Ekstrabladet då.
Nu karriär – som sopgubbbe
Brian Sandberg gjorde avbön och har upprepade gånger tagit avstånd från sitt tidigare liv. I augusti förra året meddelade han även att han satsade på en ny karriär, som sopgubbe, men efter bara några månader sadlade han om igen och blev i stället pokerproffs.
https://www.expressen.se/kvallsposten/hells-angels-krav-pa-ex-medlemmen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar