fredag 15 december 2017

Flera gripna vid husrannsakan mot Bear Jaws MC


En husrannsakan utfördes på torsdagen i en mc-klubbs lokaler i Öttum, utanför Kvänum. – Flera personer är anhållna, säger Peter Sundblad, polis på enheten grova brott.

Det var vid 12.30-tiden på torsdagen som polisen körde upp på gården till det som antas vara ett klubbhus för en mc-klubb.

En husrannsakan genomfördes i lokalerna.

Polis och åklagare är förtegna om vad som ligger till grund för husrannsakan, men polisen Peter Sundblad kan bekräfta att det finns flera personer som blivit gripna och sedan anhållna i ärendet.
Hur många personer, vill polisen inte uppge - inte heller vilka brottsmisstankar som finns mot dem.
 
 – Just nu råder en hög förundersökningssekretess. Jag kan därför inte kommentera fallet, säger Jenny Karlsson, kammaråklagare.
http://nlt.se/nyheter/vara/flera-gripna-vid-husrannsakan-mot-mc-klubb-1.143778 

Flera gripna efter tillslag mot mc-klubb

MC-gängets nya lokal invid E20 hann inte ens stå klar innan polisen slog till.
Vid lunchtid under torsdagen genomsöktes Bandidos officiella hangaroundklubb Bear Jaw MC Skaras lokaler i jakt efter bevisning i en narkotikautredning.

Flera personer greps och anhölls.
Tillslaget sker bara några månader efter att klubben tagits upp formellt i Bandidosfamiljen.

Lokalen, som inte är färdigställd ännu och fortfarande saknar MC-klubben Bear Jaw MC Skaras skyltar, genomsöktes av ett större antal poliser vid lunchtid under torsdagen.

Enligt uppgift sker det inom ramen för en förundersökning som rör narkotikarelaterad brottslighet.
– Jag har ingen information om det alls, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.
Flera personer med anknytning till miljön greps och anhölls senare av åklagare. Hur många har inte polisen velat uppge, men det rör sig om "ett antal".

 

"Hög förundersökningssekretess"

GT har sökt åklagaren Jenny Karlsson som håller i förundersökningen men utan resultat. Hon var under dagen också fåordig.
– Just nu råder en hög förundersökningssekretess. Jag kan därför inte kommentera fallet, säger hon till NLT.

Då sent som i september kunde GT avslöja att Bandidos i Västsverige fått tillökning i form av den nya officiella hangaroundklubben Bear Jaw MC Skara.

Klubben har under en längre tid gäckat Skara kommun i en uppmärksammad lokaltvist med kommunen. Då i en industrilokal på Vallgatan i Skara.

Klubben hyrde de lokalen i andra hand av en privatperson som i sin tur hyrde den av kommunen.
Namnet till trots har klubben sedan ett tag nu haft sin verksamhet på andra sidan Skaras kommungräns - i Vara.

Lokalen är fortfarande under renovering och ligger vitmålad strax intill E20. Och det var där polisen under torsdagen genomförde en husrannsakan.

Bandidos har expanderat i Västsverige

Bandidos har under de senaste åren expanderat i Västsverige med nya avdelningar och flera officiella hangaroundklubbar och underavdelningar.

I Trestadsområdet har Bear Jaw MC Trestad tagits upp som allierad så kallad probationary chapter, graden över den nu aktuella Skaraklubbens hangaroundstatus, och samarbetar nära Bandidosklubben med samma geografiska benämning.

Bandidos MC Trestad är också en förhållandevis ny avdelning i Västsverige som blev fullvärdiga i november förra året. Klubbens medlemmar har under de senaste två åren varit föremål för polisens stora intresse och flera av de tongivande medlemmarna har utretts för grov brottslighet, under senare också för olika typer av narkotikabrott.
https://www.expressen.se/gt/flera-gripna-efter-tillslag-mot-mc-klubb-/

Flera personer har anhållits efter att polisen gjort ett tillslag mot en mc-klubbs lokaler i Vara kommun. Enligt polisen är mc-klubben en supporterklubb till Bandidos.

Tillslaget gjordes enligt Nya Lidköpings tidningen, som var först att rapportera om händelsen, vid 12.30-tiden på torsdagen. Vid platsen genomfördes en husrannsakan och flera personer ska ha gripits och senare anhållits.

– Flera personer är anhållna, bekräftar Peter Sundblad, som arbetar vid polisens avdelning för grova brott i Skaraborg för tidningen.
Hur många personerna som har anhållits vill polisen i nuläget inte svara på, inte heller vad personerna är misstänkta för.

 

Har ett tiotal medlemmar

Mc-klubben där tillslaget gjordes, välkomnades i somras som supporterklubb till det kriminella mc-gänget Bandidos.

Sven Lindgren är kriminalkommissarie i region Väst och sakkunnig om kriminella mc-gäng. Han berättar att grupperingen har ett tiotal medlemmar.

– De välkomnades i tidigare i år som en hangaround-gruppering av Bandidos, vilket innebär att de nu är en del av Bandidos-Sfären, säger Lindgren.

Han berättar att han är informerad om torsdagens razzia, men att han i nuläget inte vill inte berätta hur många personer som har anhållits.

– Det får åklagaren svara på, men det är mer än en och färre än tio, det är ett antal kan man säga, säger Lindgren.

Utredningen leds av kammaråklagare Jenny Karlsson, som uppger att hon på grund av förundersökningssekretess inte vill kommentera tillslaget.
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/polisrazzia-vid-mc-klubb-1.4928374

Polis slog till mot Bear Jaws MC utanför Kvänum, uppger Nya Lidköpings tidningen. Flera personer greps och anhölls.
Bear Jaws MC är en hangaroundklubb till Bandidos och i somras började klubben renovera en lokal i Vara kommun.

Det var vid 12.30-tiden på torsdagen som polisen slog till mot lokalen skriver NLT och en husrannsakan genomfördes.

Hur många personer som greps och anhölls vill polisen inte uppge - inte heller vilka brottsmisstankar som finns mot dem.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6843453

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar