onsdag 20 december 2017

16 år i fängelse för mord och styckning

En 34-åring i Köpenhamn döms till 16 års fängelse för mord på den 26-årige Satudarah-medlemmen Kevin Andersen.

Han döms även för att han tvingat Kevins kompis att stycka liket. Kroppsdelarna packades i väskor och Ikeakassar och dumpades i ett grönområde.

I domen som rätten i Glostrup avkunnade på torsdagen fälls 34-åringen på alla punkter.
Han döms för mord, olaga frihetsberövande, grov misshandel, brott mot griftefriden, olaga hot och brott mot vapenlagen.

Själv medgav 34-åringen i och för sig att han dödat Kevin, men hävdade att det skett i nödvärn. De båda hade kommit i slagsmål om en skuld och han var tvungen att försvara sig.

Efter Kevins död den 29 augusti förra året skulle 34-åringen ha gått lös på kroppen med sammanlagt 45 knivhugg eller stick, innan han till sist slog liket i huvudet med en stekpanna.

 

Rätten tror honom inte

Men rätten tror inte på den versionen. Den rättsmedicinska undersökningen visar att Kevin Andersen fortfarande var vid liv när han tillfogades samtliga skador.

34-åringen döms även för att han hållit Kevins nu 22-årige kompis fången på toaletten i sin bostad i förorten Ballerup i fem dygn och med våld tvingat honom att stycka Kevins kropp.

Kompisen fick flera knivhugg i nacken, ett sticksår i vänster överarm, snitt i båda mungiporna och två snitt över halsen.

 

Jubel över domen

Under dödshot måste 22-åringen sedan packa ner kroppsdelarna i väskor och Ikeakassar innan han avslutningsvis tvingades att städa lägenheten efter blodbadet.

Tidningen Ekstrabladet skriver att ett 50-tal medlemmar och sympatisörer till mc-gänget Satudarah hade mött upp vid rätten i Glostrup för att höra domen avkunnas.

De flesta avvisades i dörren av en stor polisstyrka. Men i rättsalen fanns ändå ett antal åhörare som ropade "Yes!" och "Perfekt!" när domen på 16 års fängelse meddelades.

– Domen har avkunnats enhälligt, säger rättens ordförande Anne Ersbøll, enligt Ekstrabladet.
– Vi har lagt vikt vid omständigheternas grova karaktär och den cynism och hänsynslöshet som visats. Vi är eniga om att det inte finns några förmildrande omständighete

 

Domen kan överklagas

Den 34-årige mannen döms även att betala motsvarande drygt 80 000 svenska kronor i skadestånd till 22-åringen som han höll fången.

Han accepterade inte omedelbart domen utan förbehöll sig rätten att komma med ett överklagande.
Försvarsadvokaten Jesper Storm Thygesen hade tidigare yrkat på max elva års fängelse och hävdat att det var en förmildrande omständighet att Kevin hade dödats i självförsvar.
https://www.expressen.se/kvallsposten/16-ar-i-fangelse-for-mord-och-styckning/ 


Rocker fundet dræbt og parteret: 

Her er dommen

Flere af de fremmødte pårørende til den dræbte rocker brød ud i stille jubel, da dommen blev afsagt
https://ekstrabladet.dk/112/rocker-fundet-draebt-og-parteret-her-er-dommen/6959137

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar