lördag 8 augusti 2009

PETER RÄTZ – Var bor du lilla råtta? - NIO ÅR SOM UNDERCOVERAGENT

Journalisten och författaren Dick Sundevall har med denna bok följt upp sin granskning av den svenska polisens – i hans mening olagliga – infiltratörsverksamhet som påbörjades i boken Hanteraren. Peter Rätz avslöjades som polisinfiltratör efter en incident i Falun och han har inget gott att säga om journalisten vid Dala-Demokraten som släppte bomben eftersom han sedan dess tvingats leva mer eller mindre som statslös flykting. Sundevall har intervjuat honom på hemliga platser i både öst och väst och det är förvånande hur pass själsligt frisk den mannen tycks vara efter lång tid i skärselden.

Rätz tog sig in i ligor som Brödraskapet MC, Hells Angels, Bandidos och öststatsgäng under sina nio (!) år som hemlig agent, då han så gått som dagligen riskerade livet. Det gör han fortfarande – han har ett pris på sitt huvud från banditer som vill hämnas för att han avslöjade dem och skickade en hel bunt människor (han uppger att det kan vara så många som hundra) i fängelse.
http://www.dast.nu/recension/peter-ratz-%E2%80%93-nio-ar-som-undercoveragent

Nu berättar Peter Rätz sin historia i P3 Dokumentär, som sänds på söndag. I dag lever han gömd på okänd ort. Intervjun har gjorts i omgångar via Skype utan bild. Allt för att inte ytterligare stärka hotbilden mot honom.
http://mcrazzia.blogspot.se/2013/03/polisens-infiltrator-peter-ratz-talar.html

42 kommentarer:

 1. peter Rätz du måste vara DUM som tror att den globala ekonomin kommer att se bättre ut efter att ha sytt in flera hundra människor som är organiserade, in i fängelserna.
  det blir tomt på ARENAN och nya ännu hemskare människor kommer att
  inta den tomma SCENEN.
  vad sägs om okontollerbar TERROR utan LEDARE utan STRATEGI och igentlig mänsklig MÅLTAVLA och utan POLITISK agenda.
  BARA VÅLD.
  http://www.youtube.com/watch?v=cRSofY2ftwE&feature=related
  ILOVE(IT)
  peter RÄTZ du har för många fiender
  idag för att kunna leva ett normalt liv, du kommer aldrig kunna komma till baka till BIKERS
  utan att ha ett nytt ESS i POKER ärmen

  SvaraRadera
 2. För det första så heter han inte Peter Rätz längre, sen om gängen kommer hitta han är en annan fråga. Och OM dom gör det så hoppas jag att det är bara HAN dom gör något mot och inte hans familj. Dom kan ju inte välja hans liv.

  Men det är ett farligt sådant han lever...

  SvaraRadera
 3. alltså.... sicken lirare.
  träffat honom många gånger, jävla våldtäktsman.

  SvaraRadera
 4. Säga vad man vill! Peter Rätz har ballar av stål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten klen kicksökande pundarfitta...
   Hade noll pondus inom Bandidos, och han var inom gruppen länge misstänkt för att vara informatör. När han förstod det, smet han med råttsvansen mellan benen. Jag ler för mig själv varje gång idioten gråter ut i media. Han sålde mängder med narkotika, kan jag berätta för er som tycker han är en hjälte.
   Förbannat synd om hans barn dock.

   Radera
  2. Förstår inte hur du kan kalla han feg efter att han hjälp svenska polisen i nio år med att stoppa brottslighet? Trots att han själv stod för många av brotten tog han inte alla de besluten själv då många var uppmanade från polisen. Han är kanske inte en hjälte men en god man och du borde skämmas. Det enda som är tråkigt för hans son är hans liv nu efter att staten lämnat dom i skiten - inte att han har Peter som pappa.

   Radera
  3. Är du helt efterbliven? Såklart han inte ska välja ett liv sen gola ner folk. Man kan inte vara informatör å ena sidan och langa knark till barn i sitt andra. Peter har dessutom våldförts sig på 2 kvinnor. Den ena var kanske inte så upprepade gånger ska man inte ljuga om men andra var brutalt och hänsynslöst. Eftersom han var informatör lade polisen snabbt ner det ärendet. Det tog 2 dagar sen lades det ner. 2 dagar. En sen kväll t.om kom svaret. Du vet inte vad du svamlar om och har absolut 0 insyn i vad som egentligen hände.

   PS: Peter var närvarande vid minst 3 misshandlar. Grova. :) Jag vet för jag var själv med dessa gånger. :) Om det är fler, det tror jag men 3 är lågt räknat.

   Radera
 5. som om han skulle ha ballar av stål, jo med det jag vet har flera am mina vänner dunkat hans äckliga ansikte i bardiskar och be honom fara ,,, sådan skada han gjort klubbar med att pracka på dom narkotika och vapen som kom från polisens lager av beslag.... ballar av stål .... läs på , våldtäcksman

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha you mad bro

   Radera
  2. Antar att de flesta av er inte kom så långt så ni skaffade er en gymnasiekompetens.
   Ni uttalar och skriver som en sjätteklassare.
   Och er intelligensnivå landar strax under en tioårings.
   Plugga,skaffa jobb och ordna till era liv

   Radera
  3. Hahaha, bästa svaret ju! Tummen upp. Klart som fan också att folk sprider ännu värre rykten om honom nu. Vidriga e vad folket e som skriver all skit om honom.

   Radera
 6. Sanningen om Peter Rätz, varington blog!
  http://varington.wordpress.com/

  SvaraRadera
 7. Peter A, vilken Loooser

  SvaraRadera
  Svar
  1. vilken peter A? .. Peter R vill ju bara ha en fri semester på skattebetalares bekostnad ...

   Radera
 8. prackat på kriminella narkotika och vapen..haha nu får du väl ändå ge dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte pracka på en kriminell narkotika och vapen, det är självaste himmel riket för dom! Bättre att sy in 100 än inga alls, det föds ju ändå nya varje dag;-) självsanering tror jag på!!!

   Radera
 9. Rätz, jag hoppas du & din familj har det bra.
  Ger Er all min lycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peter rätz är en liten fitta jävla råtta hoppas han hittas och plågas till döds jävla golare

   Radera
 10. Peter Rätz är en sann hjälte!

  Resten av ni kriminella patrask kan dra åt helvetet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätz har inte varit med i HA eller Bandidos, han skrytljuger bara. Han har figurerat i utkanten av olika gäng som sån som media brukar benämna som springpojke eller underhuggare. Han klarade aldrig av att bli fullvärdig medlem i nåt gäng, det ska vara "mannen som gör västen" inte som i fallet med Rätz dvs "västen som gör mannen" Rätz kom aldrig nära tunga gangstrar utan satte bara dit småhandlare eller vanliga Svenssons som han gjorde till kriminella genom brottsprovokation och sen skröts dom upp i media av Rätz poliskontakter som Olle Liljegren. Nu görs tom propagandafilmer ( Johan Falk filmerna ) om Rätz, Liljegren; Jennekvist, Åström, Götblad mfl allt för att rättfärdiga kriminella poliser och dess kriminella infiltratörers brottslighet för svenska folket. Visst är filmerna bra, jag håller med, men glöm att det var så där det gick till-PROPAGANDA

   Radera
  2. men bara va tyst. Seargant @ arms Bandidos norway så vad pratar du om det låter som du är ganska butthurt gå o lägg dig.

   Radera
  3. Det är staten och polisen som skapar dem kriminella, dem som vill får inte en ärlig chans att anpassa sig i samhället, säger inte att dem brott som begås är bra, men dem gör det faktiskt för o ha mat på bordet o kunna överleva, Svenska staten är värdelös på att ta hand om Människor som slussas ut från fängelset.

   Radera
 11. vilket som så är killen lika kriminell som polisen! dom bär bricka vi bär hat

  SvaraRadera
 12. Så när polisen använder lika fula knep som de kriminella, då gnäller de kriminella gängen? jävlar fjantar, kolla på dagens gäng och säg att det är mannen som gör västen och inte tvärtom. Tas in pack från höger till vänster, knappt att hoj krävs längre. MC gäng my ass. En bunt patrask som enligt dem själva lever utanför lagarna, men faan vad ni gnäller när ni får smaka på egen medicin.

  SvaraRadera
 13. fler infiltratörer behövs!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. helt enig støtter petr ratz

   Radera
 14. var o spela musik i afrika och hamnade på ett Guest house, killen som ägde det var svensk, har inte kunnat sluta tänka på den här killen, han pratade mycket (väldigt mycket) och hade en viss ton av Dala dialekt, har nu tittat på massa bilder av peter och den här killen, och ser vissa drag som kan stämma överens, allt kan man inte göra om på ansiktet nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du ´bevis på att du va där eller e det bara BS??? hur betedde han sig då

   Radera
 15. I sverige bryter alla mot lagen, även dom som skriver dem.

  SvaraRadera
 16. Jaja. Bla.bla. Som man bäddar......

  SvaraRadera
 17. Var det någon som sa att det inte går att pracka på kriminella droger ?

  Har du som skrev detta själv varit nära droger, använt droger (Inte tagit, använt) ?

  Haft vänner som använt, levande eller döda ?

  Skulle inte tro att du har en aning om vad du pratar om. Ta en människa som haft ett liv fullt med droger på grund av, låt oss säga väldigt oordnade yngre förhållanden, och ja, det kan göra dig till den du inte är, och som lyckats ta sig ur sitt missbruk. En flickvän kanske nyss har brutit deras förhållande eller en nära släkting har gått bort, då dyker du upp, med en påse frihet i fickan, frihet från dom svåra tankarna. Du säger, tjena,det va ett tag sen, jag har grymma grejer, ska du med hem en sväng, nää, får du till svar, d fortsätter, men va fan kom igen nu, vi chillar lite, och fortsätter att PRACKA PÅ HAN DROGERNA.

  kan du se vad som händer i den lilla historien ?

  Att pracka på någon droger är något man kan och något man gör och gör man det som den som den här mannen var, så är det ett svineri av stora mått, och jag är rätt säker på att han inte tryckte upp det under näsan på dom "stora pojkarna" utan det var dom lätt tillgängliga som fick det under näsan. Dom som egentligen inte utgör någon fara för varken dig eller mig.

  Ta och försök använda din patetiska lilla hjärna till mer än att kolla porr på Internet med. Men du har väl käkat räck macka 3 ggr om dagen i hela ditt liv så vad vet du om det verkliga livet.

  SvaraRadera
 18. De är sjuk hur Sveriges rättsystem fungerar. Inte kunna skydda sin egen, den av dom som gjort mest! En vanlig snut hade fått backup av tusen andra snutar medan den som gjort jobbet och riskerat sitt liv fler än en gång får ett person nummer och ett namn?
  Ser ni felet eller är de bara jag?
  Den här killen är hårdare en varenda kotte av alla gäng medlemmarna. För veav dom skulle våga gå i mot alla? Just precis ingen.
  Jag säger inte att dom inte har rätten att bli sura, förbannade osv. För de blir man. De går inte att förfina.
  Men peter har gett upp så mycket mer en många av oss aldrig ens skulle våga drömma om. Vem tror ni han gjorde de för? Inte va de han själv iallafall. Polisen bland annat men sen då?
  Förmodligen inte för att skydda dom som redan satt sig så långt ner i skiten.
  De kommer nya generationer, generationer som kan bli bättre en oss. Jag tror inte vilken kriminell som helst önskar sin 2-3 åriga son eller dotter de liv man lever själv.
  Jag hoppas de en dag sätter sig en person som hjälper honom att fixa en bakgrund "legend" ett stabilt personnummer och namn åt han, hans son osv ger honom ett fint hem och låter honom få några trygga år i sitt liv. Om inte för honom så för hans son och familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att hela hans familj mördas.

   Radera
  2. Du måste tänk massor i ditt liv, så mycket att det inte finns några celler kvar att tänka med längre!

   Radera
 19. Peter Rätz gjorde saker som svenska polisen aldrig skulle ha lyckats med annars. Förstår att ni muppar är snea på den killen.
  "ah men fan hur kunde jag bli blåst av den där snubben liksom? Jag som har tvärkoll o märker direkt på nån om han är en fucking golare! Shit vad pinsamt asså! Ne men jag tar sprider lite skit om han, så kanske jag lyckas rädda mitt ansikte lite iaf"
  Stoppa tbx tummen i käften o sug vidare ni som råkade ut för kungen Rätz! Ni har alla råkat ut för killen som flera gånger om är eran överman på många sätt o vis. En råtta med stil skulle vi kunna kalla han om det känns bättre för er?

  SvaraRadera
 20. Peter Rätz din lilla råtta när vi hitta dej är du död

  SvaraRadera
 21. WHAT GOES AROUND COMES AROUND Har Läst böckerna och figurerat även under 20år av mitt liv som kriminell/missbrukare dock aldrig medlem o.sv men har vänner och bekanta som är/varit....

  SvaraRadera
 22. Jag skulle aldrig gola på någon, vad folk gör är fan upp till dem. Åker dem dit någom dag så gör dem det. Sveriges system är rubbat.
  Lika rubbat är det att skriva massa skit om någon som inte har en chans att försvara sig, ja han har informerat polis, hmm, han kanske var en jävla brottsling? Han ville väl vända på sitt liv och tröttnade på all kriminalitet så han gjorde det som han trodde var bäst? Vidrigt av polis att kringgå lagar, vidrigt av han att göra som han gjorde och vidrigt av folk att skriva så dom de gör om honom.

  SvaraRadera
 23. peter rätz va och kommer alltid va en fitt horunge men dock tycker jag inte att folk borde blanda in hans barn i det klip honom istället så är det klart sen och det stämmer som någon skrev om afrika han va där ett tag (jalafall vad ryktena säger)

  SvaraRadera
 24. En dag hittar vi dig! / 1:e pros

  SvaraRadera
 25. Tack alla som kommenterar! Det är otroligt underhållande att så många av er särskriver och felstavar konstant!

  Peter Rätz >> En sann hjälte!

  SvaraRadera
 26. Herregud, har folk inte ett ordentligt ordförråd längre?
  Han va under inga omständigheter en ängel men han gjorde det för en mening. Polisen va ju dem som missbrukade honom.

  Sluta skriv en massa skit.
  Han hjälpte till och få dit en massa lågutbildade människor som önskar sig bekräftelse genom olika gäng!

  Viva la Peter Rätz

  SvaraRadera