lördag 29 augusti 2009

Örebropolisen bildar hemlig grupp

Snart börjar en topphemlig grupp arbeta i Örebro län.

Det är polisens aktionsgrupp mot grov organiserad brottslighet som placeras i Örebro i september.
Gruppen arbetar enbart mot grova brott.
– Därför är den också omgiven av sekretess. Vi avslöjar inte var gruppen har sina lokaler och inte vilka personer som ingår. Förklaringen är de hotbilder som kan riktas mot personalen.
http://na.se/nyheter/2.2503/1.547569

Som en kommentar kring artikeln "Örebropolisen bildar hemlig grupp" postade Payback följande inlägg:

Med tanke på den stora hotbild som förekommer mot polisen speciellt ifrån mc-klubbar så får man ju förstå att "Vi avslöjar inte var gruppen har sina lokaler och inte vilka personer som ingår. Förklaringen är de hotbilder som kan riktas mot personalen". Det är ju enligt en Brå-rapport hela 0,17 % risk att poliser skall utsättas för våld ifrån mc-klubbar.Se: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/den-falska-hotbilden-mot-polisen-aer-ett-symtom-paa-naagot-mycket-sjukare-303047

Intressant är också vad Helsingborgs Dagblads Malin Krutmeijer finner när hon läst boken "Dödens änglar" rörande Hells Angels: "I Marsdens och Shers bok är det intressant nog framför allt svenska informationskällor som inte vill ha sina namn med, men författarna spekulerar tyvärr inte i varför." Så det är nog inte ett reelt hot polisen räds. Det är någonting helt annat. Såsom ett uppmålande av ett skräckscenario som en del av en systematisk demonisering av mc-kulturen!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Idag när jag var på väg till Gamecenter för att titta till min Facebook, så kom en bil och gjorde en Förbjuden Usväng, Jag tänkte Fan, nu kommer en bil och kör på mej.
    När jag tittade närmre på bilen, så var det en Polisbil som gjorde en Förbjuden Usväng.
    Då tänkte jag Fan, nu kommer en PolisBil och kör på mej.
    marie i lund

    SvaraRadera