onsdag 19 november 2014

Uppgifter: Så sköts Bandidosledaren i Malmö

Bandidosledaren sköts med flera skott utanför svartklubben i Malmö.
Enligt flera källor som Kvällsposten pratat med ska sista skottet ha avlossats när mannen låg ner på marken – och redan var svårt skadad.
– Vi kan aldrig utesluta hämnd i sådana här fall, säger polisens förundersökningsledare Lennart Bergergård.

Klockan var 02.21 natten till lördag som larmet kom om skottlossning på Västra Hindbyvägen i Malmö. På platsen skulle en person ha skjutits ner av okända personer.
Under lördag eftermiddag kunde Kvällsposten avslöja att den skjutne mannen i 25-årsåldern är en av Bandidos ledare i Malmö. Något som polisen senare har bekräftat.
På tisdagen vårdades Bandidosledaren fortfarande på universitetssjukhuset i Malmö. Tillståndet beskrivs alltjämt som allvarligt, men stabilt.
– Läkarna håller honom nersövd och vi har därför inte kunnat hålla något förhör med målsäganden, säger polisens förundersökningsledare Lennart Bergergård.
– Men vi hoppas att de väcker honom snart, så vi kan ställa våra frågor. Sedan får vi se vilka svar vi får. Det är inte alltid personer i den här miljön är så pratsamma.

Stoppades av flera personer

Exakt vad som hände på platsen har hittills rapporterats med knapphändiga uppgifter. Kvällsposten kan nu, efter kontakt med flera källor, ge en mer initierad bild av händelseförloppet.
Den skånske Bandidosledaren tros ha varit ute i ett helt privat syfte när han tillsammans med en vän på lördagsnatten skulle besöka en svartklubb på Västra Hindbyvägen.
Men Bandidosledaren kom aldrig så längt, utan ska ha stoppats av flera personer vid entrén.
Några sekunder senare sköts Bandidosledaren ner med flera skott. Det sista skottet ska ha avfyrats när mannen låg ner på marken och redan var svårt skadad. Enligt uppgifter till Kvällsposten sköts han först i foten, sedan i benet innan han avslutningsvis sköts i magen.
– Vi kommenterar inte i detalj hur det gått till, jag kan bara säga att det var allmänt rörigt på platsen, säger Lennart Bergergård.

I privatbil till sjukhuset

När ambulans och polis anlände till Västra Hindbyvägen var offret redan transporterad i privatbil till sjukhuset. Polisens bedömning är att flera personer som möjligen varit inblandade i dramat eller blivit vittnen till händelsen redan flytt platsen då.
Lennart Bergergård säger att utredarna fortfarande har flera personer man vill prata med. Man efterlyser även nya vittnesmål.
– Men det är väl en känsla vi har att alla kanske inte har intresse att prata med oss, säger han.
Bergergård betonar ändå vikten av att få in fler vittnesmål om händelsen. Det gäller både iakttagelser kring själva skottlossningen på Västra Hindbyvägen, men även vittnesmål om tiden både före och efter själva skjutningen.
– Det kan vara pusselbitar som personer enskilt inte tycker är viktiga, men som i ett sammanhang ändå kan bilda bli ett mönster i utredningen.

 

Ingen misstänkt

Enligt Lennart Bergergård har ingen suttit frihetsberövad för dådet. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för mordförsöket överhuvudtaget.
På frågan om händelsen kan leda till hämndaktioner säger Bergergård:
– Sånt kan man aldrig utesluta, det beror säkert på om överfallet varit riktat mot målsäganden personligen eller om man ska se det som ett angrepp på den grupp målsäganden representerar.
Efter att mordförsöket blivit känt samlades många Bandidos-medlemmar och anhängare utanför sjukhuset i Malmö för att visa sitt stöd för den skottskadade Bandidos-ledaren.
På Bandidos egen hemsida framförde även avdelningarna i bland annat Danmark, Tyskland, Frankrike och Finland sina hälsningar om snar bättring till ledaren.
http://www.expressen.se/kvallsposten/uppgifter-sa-skots-bandidosledaren/


Tidigare skriverier i ämnet:
http://mcrazzia.blogspot.se/2014/11/bandidosledare-skjuten-i-malmo.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar