tisdag 18 november 2014

Sandberg i ny bog: Derfor blev jeg suspenderet i Hells Angels

En diskussion om, hvorvidt Brian Sandberg skulle have forsøgt at få fem medlemmer af Hells Angels smidt ud, fordi de var blødsødne og 'hang for meget i bremsen' i bandekrigen, skulle angiveligt være årsag til, at Brian Sandberg i august 2012 forlod Hells Angels.

Ifølge bogen 'Exit Hells Angels', der udkommer 27.december, og som bl.a. handler om 47-årige Brian Sandbergs farvel til Hells Angels, havde Hells Angels medlemmet, Leon Tommy Unger, angiveligt hørt Brian Sandberg i 2010 kalde mangeårige medlemmer af Hells Angels for 'sofarockere', og at han ville forsøge at få 'brødrene' smidt ud af rockerklubben.

Den viden havde Leon Tommy Unger delt med ledende figurer af Hells Angels, og en afstemning i Hells Angels i København var ført til, at Brian Sandberg var blevet suspenderet, indtil man undersøgte sagen nærmere i Hells Angels.

På daværende tidspunkt sad Brian Sandberg i Vestre Fængsel efter, at Københavns Byret havde idømt Sandberg, ligesom fjorten andre Hells Angels-rockere og medlemmer af støttegruppen AK81 var dømt i samme sag, mere end 11 års fængsel for at have beordret to drabsforsøg og et voldeligt overfald på Nørrebro. En dom, som Brian Sandberg på daværende tidspunkt havde anket til Østre Landsret.

Under et besøg i fængslet i august 2012 af de mangeårige medlemmer af Hells Angels, Christian Middelboe, Kim 'Horn' Jensen og Allan Pedersen, fik Brian Sandberg den skæbnesvangre besked serveret af Christian Middelboe:

- Du er suspenderet, lød det, mens Brian Sandberg skovlede sushi, som de tre andre HA´ere havde medbragt til besøget, ind i kæften.
Kort efter uddybede Kim 'Horn' Jensen:
- Du er suspenderet. Efter sagen med Mazdak (andet medlem af HA, der lige var blevet smidt ud på daværende tidspunkt, fordi han ønskede et medlem smidt ud, red) er vi blevet nødt til at stramme op. Hvis man taler dårligt om andres medlemskab, så gambler man med sit eget. Sådan er dét, lød det, i følge bogen 'Exit Hells Angels', til Sandberg fra Kim 'Horn' Jensen.

Og som om suspenderingen ikke var nok, skulle alle HA-relaterede ting, som Sandberg havde i sin fængelscelle, også fratages ham:
- Vi har givet Dennis (Dennis Brodthagen, dømt i samme sag som Brian Sandberg og krigsminister i HA´s klubhus på Svanevej i København, red) besked lige før, og når du kommer op på pinden, så sørger ham og de andre for at konfiskere dine klubting, lød det videre fra Kim 'Horn' Jensen.

Brian Sandberg var chokeret. Han var blevet idømt mere end 11 års fængsel og afventede nu landsretten vurdering, og mens det stod på, blev han forrådt af sine egne.

- Det dér, det mener I simpelthen ikke. Jeg sidder her og venter på at få en dom, måske en meget lang dom. En dom, jeg tager for klubben. For klubben, for helvede. Og så kommer I her og smider mig ud. Det er simpelthen ikke i orden, lød det efter lidt betænkningstid fra Sandberg, der fortsatte:
- Jeg er blevet svinet til i pressen og står til at tage 12 år for klubben. I må sgu da kunne se, at der er noget galt, sagde Sandberg videre:
- Det svarer jo til at fritstille Mourinho før Champions League-finalen, sagde Gucci-rockeren rasende.

Men intet hjalp. Beslutningen var truffet, og Brian Sandberg var nu suspenderet. Tilbage på gangen kunne han konstatere, at Dennis Brodthagen og andre HA´ere havde tømt Sandbergs celle fuldstændig. Brian Sandberg blev rasende og begyndte at råbe op i hovedet på Brodthagen, som han få timer forinden havde regnet for en af sine bedste venner.

Men Brodthagen svarede tilbage, at han kun havde fjernet det, som han havde fået besked på. Efter noget skænderi ringede Brodthagen (det er meget normalt, at indsatte har indsmuglede telefoner, red) til Kim 'Horn' Jensen, hvorefter Brian Sandberg fik nogle af sine private ting tilbage.

Dennis Brodthagen og Brian Sandberg havde inden besøget af 'brødrene' fra HA talt om, at stemningen i klubben var mærkelig, og hvis en af dem blev ofret, skulle begge søge optagelse i Bandidos.

Det forsøgte Brian Sandberg nu at gøre sin nu tidligere ven opmærksom på, men Brodthagen gav sig ikke, og Sandberg følte, at det var som at tale til en maskine.

Efter lidt betænkningstid besluttede Brian Sandberg sig for, at han, uanset udfaldet af den interne undersøgelse i Hells Angels, ikke længere ville være medlem af Hells Angels. Han bad fængselsbetjentene om at blive fraflyttet, for han ville ikke længere sidde sammen med de 'brødre', som han følte, der havde forrådt ham på det groveste.

Noget tid efter var Brian Sandberg officielt ude af Hells Angels med betegnelsen 'left', der betyder, at han forlod HA i good standing uden konsekvenser.

I november 2012 omstødte landsretten højst uventet byrettens dom. Brian Sandbjerg blev her frikendt for at have beordret drabsforsøg. Det eneste, han blev kendt skyldig i, var et overfald ved Brorsons Kirke på Nørrebro i København. Straffen havde han allerede afsonet under varetægtsfængslingen, og derfor blev han sat på fri fod.

I december 2012 søgte Brian Sandberg optagelse i Bandidos, og han blev for kort tid siden fuldgyldigt medlem.
Brian Sandberg forklarer til BT, at han ikke må kommentere sin tid i HA for Bandidos, men at han står 'fuldt og helt' inde for indholdet i bogen.

Det mangeårige medlem af HA, Jørn Jønke Nielsen, ønsker ikke at kommentere Sandbergs suspendering eller bog i det hele taget over for BTExit Hells Angels

Bogen 'Exit Hells Angels' udkommer 27.december. Bogen er blevet til efter, at Brian Sandberg i efteråret 2012 overdrog mere end 120 sider dagbog fra tiden i fængslet til forlaget People´s Press. Herefter har forlaget arbejdet med indholdet, uden Sandberg har haft indflydelse på det endelige produkt.

Den er skrevet af forfatter Søren Baastrup og udgivet af People´s Press.
http://www.bt.dk/krimi/sandberg-i-ny-bog-derfor-blev-jeg-suspenderet-i-hells-angels


ATTENTION:
Bogen "EXIT HELLS ANGELS" er netop trykt i 3. oplag, hvilket gør den
til en vaskeægte BESTSELLER.
Jeg må bare ydmygt sige at, det gør mig pavestolt når så mange mennesker
har læst dette mesterværk.
UDEN reklame fra nogen tv medier, har den bare solgt "DERUAD" !!
Og specielt tak til alle jer der har læst bogen og derefter skrevet til mig,
det betyder mere end i tror..!

Plus den ligger nr 1 som lydbog også.!
Jeg sælger den på min webshop ( www.b-sandberg.dk ) med signatur, efter JERES ønske, her op til Jul.
Godt gået til os, Søren Baastrup og
People’sPress

 

Ny Hells Angels-bog er det rene bullshit

Det kører lystigt derudad i ny rockerbog med over 300 siders rockerromantik.

Bullshit er både fremmedslang for noget værre nonsens og navnet på en rockergruppe, der for 25 år siden udkæmpede en blodig krig med rivalerne fra Hells Angels.

Og ’bullshit’ har man lyst til at råbe efter den bog – ’Exit Hells Angels’ – som forlaget People’sPress har tilladt sig at udgive uden at anføre på forsiden, at der i et vist omfang er tale om en digtsamling.

LÆS OGSÅKritikere: Medierne dyrker de kriminelle

Det fremgår ellers skræmmende tydeligt af forordets fire sider, som helt usædvanligt for en bog, der præsenterer sig som »en insider-beretning« fra rockermiljøet, er én lang fraskrivelse af ansvaret for, om væsentlige dele af det, der står på de følgende 300 sider, nu også er rigtigt. Ja, faktisk står der sort på hvidt, at en del er rent digt.


Fristelse for forlagets pengekasse
Det er selvfølgelig et plus, at tilståelsen falder med det samme, men da den jo har fældende karakter for en bog af den slags, burde forlaget måske have taget konsekvensen og undladt udgivelsen.

Noget tyder i midlertid på, at kombinationen af en kendt rocker som Brian Sandberg og et hemmeligt politividne, selv tidligere rocker, har været for fristende for forlagets kassemester. En flig af et argument for at udgive bogen med alle forbeholdene kunne naturligvis være, at her var der vigtigt nyt til samfundet om rockerverdenen.

LÆS OGSÅBrian Sandberg om Bandidos: Jeg er blevet optaget

Det har i hvert fald været figenbladet for tidligere udgivelser af samme skuffe. Men den forklaring dur heller ikke her.
'Exit Hells Angels' indeholder ingen nye oplysninger, der har betydning for forståelsen af rockeruvæsenet. Men selvfølgelig er der fascinationsværdien, som nok skal sælge bogen med Sandbergs tatoverede nakke på forsiden, om ikke andet til håbefulde rocker-aspiranter, der desværre næppe bliver skræmt. Tværtimod. For Brian Sandberg har selv i fængslet skuffen fuld af designersolbriller.


Politiets kronvidne
Grundlaget for bogen er 121 ark papir, som Brian Sandberg betror sig til, mens han i 2012 sidder i arresten i Ringsted og venter på, om landsretten vil ændre en byretsdom på næsten 12 års fængsel for medvirken til drabsforsøg, vold og alt det løse. Sandberg sender de 121 sider til forlaget People'sPress kort før landsrettens dom.
Ja, faktisk står der sort på hvidt, at en del er rent digt
Brian Sandberg og yderligere en stor gruppe HA-rockere var året før blevet dømt strenge straffe i byretten, fordi en af deres egne havde fortalt politiet, hvad han vidste om en række drabsforsøg mv. i HA-regi. Vidnet blev selv idømt 12 års fængsel, og nu optrådte han i sagen mod Sandberg og co. som politiets kronvidne. Han var dengang og nu beskyttet af navneforbud og derfor omtalt med sine forbogstaver, MFP.

LÆS OGSÅBrian Sandberg skifter til Bandidos

Hans vidneudsagn var præget af visse hukommelsessvigt, men først i landsretten blev det tillagt vægt, og derfor slap blandt andre Sandberg med skrækken. De 12 år blev nedsat til godt 2 år. Dem havde han oven i købet siddet af under varetægtsfængslingen, så Sandberg blev løsladt. Det næste, man hørte til ham, var, at han havde forladt HA og var hoppet på Bandidos-vognen.

Nu er det sådan, at MFP var en af de unge rockerspirer, som Brian Sandberg selv havde opdraget, og den historie kunne forlaget altså ikke stå for. Man havde jo Sandbergs egne 121 sider og MFP’s vidneudsagn i retten, så det var bare at sætte en forfatter i gang med at skrive »en insider-beretning om det kortvarige, men skæbnesvangre parløb mellem Brian Sandberg og eksrockeren kendt som MFP«, som der står på bogens bagside.


Rocker uden kriminalitet
Problemet er naturligvis, at det kan være mere end svært at efterprøve Sandbergs egne oplysninger. Forfatteren, Søren Baastrup, får godt nok mulighed for at interviewe Sandberg, men må ikke spørge til de forbrydelser, han har været tiltalt for, eller til noget, der kan »forbinde Hells Angels med alvorlig kriminalitet«, som det tilstås i forordet.
Bogen er da også helt fri for oplysninger om, hvordan Sandberg finansierer sit liv med dyre boliger, dyre biler, dyre ure og dyrt tøj.

LÆS OGSÅ Politi: Vi har ret til Sandbergs bogpenge

Og hvad så med MFP? Jo, han er indrulleret i PET’s vidnebeskyttelsesprogram og har, som der står i bogen, »ikke været tilgængelig under arbejdet med historien«. Grundlaget har i stedet været hans vidneudsagn i de to retssager – udsagn, som landsretten i et vist omfang underkendte.

Det problem prøver Søren Baastrup at komme uden om ved at forsyne bogen med noter. Men det er jo blødt at dramatisere rekonstruktioner af bestemte begivenheder baseret på MFP’s vidneudsagn, når retten på visse punkter har fundet det utroværdigt, f.eks. fordi en af de fremtrædende rockere sad i fængsel på det tidspunkt, hvor MFP placerede ham midt i en forbrydelse.


På rette hylde
Det havde været til at forstå, hvis forlaget havde sagt: Vi udgiver Sandbergs materiale, som det er. Så havde man som læser kunnet fryde sig over eller væmmes ved Sandbergs beskrivelse af sig selv som »rocker-celebrity« med sygelig pyntetrang og rengøringsflip.

LÆS OGSÅForlag benægter kæmpehonorar til rocker

Men nu lægger forfatter og forlag navn til, at der bag en forhærdet rockers ydre »banker et sandt biker-hjerte«, og måske mest klamt beskrivelsen af en nytårsaften, hvor Sandberg og hans søn er gæster hos lederen af Bandidos i familiens strandvejsvilla. Nu er Sandbergs søn og Bandidos junior i gang med at fyre raketter af ud over Øresund. Og så kommer det:
»Det var ikke til at se, at de var sønner af to af den danske underverdens mest berygtede mænd. Tværtimod, som de stod der, lignede de to helt normale drenge. I det øjeblik vidste Brian Sandberg, at han var landet på den rette hylde«.
http://politiken.dk/kultur/boger/faglitteratur_boger/ECE2197983/ny-hells-angels-bog-er-det-rene-bullshit/ 

Sandberg og Monetz lancerer 'Hardcore Brillen"

Kendis-rockeren Brian Sandberg har sammen med sin ven Michael Monetz designet 'Hardcore Brillen', fortæller han i'interview' med Local Eyes. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar