lördag 22 november 2014

Tre Hells Angels rockere bag gidsel-røveri til 2,3 millioner kr.

Tre Hells Angels rockere stod bag den omhyggelige planlægning af et million-røveri mod vekselforretningen Merex i Københavns indre by, hvor en kvindelig ansat blev taget som gidsel.
Det mener Københavns politi, der nu har rejst tiltale mod to fuldgyldige HA-rockere, 44 og 32 år, samt en 32-årig prospect, prøvemedlem, i Hells Angels for røveriforsøget, der ville have indbragt 2.362.292 kroner. Millionerne lå i Merex´s bankboks.

Kuppet blev forpurret, da den 32-årige prospect, der havde ventet i seks timer i baglokalet på, at den kvindelige medarbejder mødte på arbejde, blev overrasket af endnu en medarbejder, som tilkalde sikkerhedsvagterne.


Røver tilkaldte flugtbil på walkie-talkie
Ifølge anklageskriftet kaldte den 32-årige op på en walkie-talkie til en af medgerningsmændene og aftalte, at de skulle opgive røveriet. Så kravlede han ud af et vindue og blev hentet af den 44-årige HA´er i en flugtbil, der holdt klar på en parkeringsplads ved Vesterport.

Se også: Rocker-sag: Jeg fandt min kollega bagbundet og med blå mærker

De tre HA-rockere, der alle nægter sig skyldige, blev anholdt efter knapt to måneders intens efterforskning, hvor politiet fandt tekniske spor og video-overvågning, der pegede mod de tre Hells Angels.

Ekstra Bladet har fået indsigt i anklageskriftet, der beskriver planlægningen af røveriet på Merex på Vester Farimagsgade 4 den 17. juli i år.


Brød toiletvindue op
 De to fuldgyldige medlemmer af Hells Angels mødtes dagen før, den 16. juli kl. 11.50, i forretningen Stadium på Fisketorvet, hvor de købte to tasker til transport af det forventede millionudbytte.

Om aftenen kl. 19.57 mødtes den 32-årige HA´er med prøvemedlemmet i 7-Eleven ved Vesterport, hvorefter prøvemedlemmet parkerede en flugtbil på en p-plads i gården og købte en p-billet.
Om natten, klokken 2.35, brød de to rockere et vindue op til Merex´ toilet og den 32-årige prospect kravlede ind for at vente på, at den første ansatte mødte.

Kl. 04 kom den 32-årige fuldgyldige HA´er retur til Merex, og rakte de to indkøbte tasker og en pose ind gennem det opbrudte vindue til prøvemedlemmet. Samtidigt fjernede han den stige, som de to havde brugt til at bryde ind hos Merex.


Bagbundet og fik tape for munden
 Så gav prøvemedlemmet sig igen til at vente på toilettet, og da den første kvindelige ansatte mødte kl. 8.30 fik hun et chok.

Røveren, der var fuldt maskeret, greb hende bagfra om nakken og pressede hende ned på gulvet. Han kom strips og tape på hendes arme og bagbandt hende, bandt hendes ankler med tape og satte tape for hendes mund.

Men million-kuppet gik i fisk, da forretningens manager mødte kort efter og satte panik i røveren, da hun tilkaldte vagter og politiet.

Hun fortalte bagefter til Ekstra Bladet: - Han fik også et chok over at se mig. Jeg kunne kun se hans øjne og hans mund. Han havde også handsker og en hætte på, fortalte hun.
Manageren fandt sin kollega bagbundet og meget chokeret: - Hun skreg bare, og sagde, at fyren var løbet væk. Hun havde fået blå mærker, fordi han havde tvunget hende mod gulvet. Hun havde ikke kæmpet imod, fordi hun var i chok, fortalte manageren.

Retssagen mod de tre HA-rockere, der alle sidder varetægtsfængslet, er endnu ikke berammet.
Se også: Kvinde bagbundet: Sigtede rockere sendte luftkys i retten
Se også: Luftkyssende rockere varetægtsfængslet

http://ekstrabladet.dk/112/tiltale-tre-hells-angels-rockere-bag-gidsel-roeveri-til-23-millioner-kr/5316538

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar