fredag 21 november 2014

Bandidosfilmare får stanna i Halmstadlokal

Bandidos får fortsätta att hänga i lokalen på Stålverksgatan i Halmstad. Efter en förlikning har hyresvärden dragit tillbaka kravet på att vräka den hyresgäst som hyr lokalen.

Hyresgästen skrev kontrakt om den 450 kvadratmeter stora lokalen förra året eftersom han skulle hålla kurser på uppdrag av Arbetsförmedlingen.   

Sedan april i år har Bandidos funnits i lokalen. Hyresgästen har förklarat närvaron med att han håller på med ett filmprojekt med Bandidos i huvudrollen.

Först ville hyresvärden vräka hyresgästen och fick rätt av kronofogden. Men i samband med en förlikning i tingsrätten har hyresvärden nu gett klartecken för filmprojektet fram till december 2015.

Hyresvärden tolkar det som att Bandidos därefter ska lämna lokalen. Just den detaljen bekräftas inte av hyresgästens juridiska ombud och den framgår heller inte av förlikningsavtalet.
Själva hyreskontraktet löper på fram till 2018.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6024862


Mannen har hyrt den 450 kvadratmeter stora lokalen sedan januari förra året. Där skulle han hålla kurser i bland annat sömnad med Arbetsförmedlingen som uppdragsgivare.
Under våren fick hyresvärden veta att medlemmar ur Bandidos brukar hänga där. Hyresvärden bad då hyresgästen att se till mc-gänget lämnade lokalen.
Så blev det inte. Hyresgästen menar att det inte alls är någon klubblokal för mc-gänget.
 – Min klient bedriver ett filmprojekt och gör en dokumentärfilm om Bandidos-mc, säger hyresgästens juridiska ombud, Andreas Olsson.
Men fastighetsägaren vill ha bort hyresgästen. Att verksamheten ändrat inriktning sedan hyreskontraktet skrevs är det främsta skälet.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5983043

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar