torsdag 20 november 2014

Enligt uppgifter ska den 25-årige Bandidosmannen ha befunnit sig på platsen för att driva in pengar när han blev skjuten.

Den 25-årige Bandidosmannen som sköts i förra veckan ska enligt uppgifter till Kvällsposten befunnit sig på platsen för att driva in pengar. Mannen är en högt uppsatt ledare i en av Malmös två Bandidosklubbar och hans tillstånd är fortsatt allvarligt.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skottlossningen på Västra Hindbyvägen.
– Vi har hört ett antal vittnen från platsen och vi har en del uppgifter att jobba efter, säger Nils Norling, pressinformatör vid Malmöpolisen.
– Men vi är i fortsatt behov av information inte bara från själva tillfället utan också innan och efter det inträffade och hur den eller de misstänkta ska ha försvunnit från platsen.
Polisen vill inte kommentera Kvällspostens uppgifter om att 25-åringen ska ha befunnit sig på platsen för att driva in pengar.
– Vi går inte alls in på den här sortens detaljerade uppgifter i ett så tidigt skede av utredningen, säger Nils Norling.
Enligt Kvällspostens källor ska 25-åringen ha haft på sig en skottsäker väst som ett antal kulor fastnat i.

 

Allvarligt men stabilt

Den skjutne har ännu inte kunnat höras av polisen och hans tillstånd är fortsatt allvarligt men stabilt.
Skottlossningen inträffade strax efter 02.00 på natten till söndag. På tisdagen inträffade en kraftig explosion på samma adress. Polisen utesluter inte ett samband mellan de två händelserna.

Kvällsposten har tidigare skrivit om att skjutningen inträffade i närheten av det rivaliserande gänget Saturdarahs lokal. Men detta stämmer inte, enligt Saturdarah själva.

– Det är inte vår lokal, vi har vid något tillfälle hyrt den och festat där men den har inget med oss att göra, säger en medlem till Kvällsposten.
Man förtydligar om att det inte finns någon konflikt mellan gängen.
– Den skjutne killen är vån vän, säger mannen till Kvällsposten.
http://www.expressen.se/kvallsposten/uppgift-bandidosman-skulle-driva-in-skuld/ 

Bandidosledare ännu inte hörd

Polisen hade på torsdagen fortfarande inte kunnat höra den ledare inom Bandidos som i helgen träffades av flera skott. Den 25-årige mannen har hållits nedsövd på sjukhuset.
– Läget är fortsatt allvarligt, men stabilt. Och vi hoppas kunna höra honom snarast möjligt, säger förundersökningsledaren Lennart Bergergård.

Flera vittnen har nu hörts när det gäller skjutningen vid Västra Hindbyvägen. Och polisen kommer att prata med ytterligare en del personer de närmaste dagarna.
När det gäller sprängdådet är det däremot få som ska ha sett något i anslutning till platsen.

Polisen arbetar nu efter att det finns klara kopplingar mellan skjutningen och sprängdådet på Västra Hindbyvägen. Och att det rör sig om en hämndaktion.
Sprängladdningen detonerade sent i tisdags kväll på samma adress som där den 25-årige mannen sköts ner i helgen.
– Det rör sig ju om två grova brott på samma adress och med bara ett par dagars mellanrum. Så det är naturligt att betrakta det som en hämndaktion även om vi självklart inte heller låser oss vid det, säger Lennart Bergergård.

25-åringen sköts utanför entrén till en klubb av flera pistolbeväpnade män. Men bråket ska ha startat inomhus i en källarlokal.
En rad olika fönsterrutor krossades i samband med explosionen. Och det fanns även skador inne i lokalen.
– Vi tror att någon krossat en ruta och kastat in sprängladdningen. Skadorna visar att detonationen har skett inomhus.

Nu återstår en del förhör. Och polisen väntar även på resultaten från den tekniska undersökningen.
– Både när det gäller skjutningen och sprängdådet hoppas vi att fler vittnen som gjort iakttagelser i området ska höra av sig, säger Lennart Bergergård.
http://www.skanskan.se/article/20141120/MALMO/141129951/-/bandidosledare-annu-inte-hord-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar