måndag 24 november 2014

En anhållen efter bråk mellan Rumänska tiggargäng

En rumänsk man har anhållits efter att ett jätteslagsmål utbröt i Härnösand i går söndag.
En åklagare utreder nu två fall av misshandel.

Enligt SR Västernorrland har utredningen sin grund i att två grupper av rumänska romer som tigger i staden drabbat samman när den ena försökt pressa den andra gruppen på pengar.
– De hoppade på mig i lördags och sa att vi måste betala dem om vi ska få vara kvar här, säger en av personerna till Sveriges Radio.

Polis och åklagare är mycket förtegna om utredningen som tog sin början i går söndag när en man misstänks ha misshandlat två personer, en man och en kvinna.

Misshandeln ska ha skett under ett större slagsmål vid resecentrum i Härnösand i går då polisen grep två personer, varav en senare anhölls.
Samtliga inblandade är rumänska medborgare enligt åklagare Catharina Kjelsson som leder utredningen.

Krävdes på pengar

– Det jag kan säga är att vi har en man anhållen för misshandel, säger hon.
Enligt Sveriges Radio Västernorrland handlade det stora slagsmålet om att en grupp rumäner som sedan två månader tiggt i Härnösand attackerades av en nyligen anländ grupp, även de rumäner.

Den nyanlända gruppen ska ha försökt pressa den andra på pengar för att få tigga, berättar en person ur den grupp som tidigare befunnit sig i staden.

De första kraven ska ha kommit i lördags, vilket den så kallade "Härnösandsgruppen" då ska ha avvisat.

– Sedan träffade vi på dem igen på Resecentrum på söndag morgon. De krävde oss på pengar igen, 200 kronor per person, och när vi inte ville ge dem några pengar så började de slåss, säger en av tiggarna till SR Västernorrland.

Misstänkt människohandel

Personen berättar vidare att den gripne som senare anhölls är en släkting, och att han i själva verket är oskyldig.

Enligt SR Västernorrland har uppgifter framkommit som gör att den anhållne också misstänks för människohandel, något som åklagare Catharina Kjelsson dementerar.

– Det finns ingen sådan formell misstanke, men vad som i övrigt framkommit under utredningen omfattas av sekretess, säger när Expressen frågar om uppgifterna.
Hon kallar påståendet om människohandel för "spekulationer".
http://www.expressen.se/nyheter/en-anhallen-efter-brak-mellan-tiggargrupper/ 

Tiggare i Härnösand anklagar liga för maffiametoder 

Polisen har anhållit en person efter ett stort slagsmål som utbröt igår på resecentrum i Härnösand. Tiggare som uppehåller sig i stan säger att det är en liga som försöker pressa dom på pengar och att maffiametoder används mot dom.  De kräver pengar av oss (1:29 min)

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=6026681

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar