torsdag 20 november 2014

Domen på ett års fängelse står fast mot Vincenzo de Leoni från Halmstad som har en ledande position inom Bandidos Europa.

Bandidosledaren slipper inte fängelse

Vincenzo de Leoni, 42, från Halmstad och en av Bandidos högste ledare i Europa slipper inte undan ett fängelsestraff för grov misshandel.
Han ska avtjäna ett års fängelse för grov misshandel efter att Högsta Domstolen beslutat att inte ta upp fallet, skriver Hallandsposten på nätet.
 
42-årige de Leoni är en av de få svenska medlemmar i kriminella mc-gäng som gjort karriär utanför Sveriges gränser. Han räknas nu in i toppskikten bland Bandidos europeiska ledargarnityr.
Av ett yttrande till Mora tingsrätt framgår bland annat att Bandidosledaren reser mycket i Europa. Men han får inom kort räkna med att avtjäna en dom på ett års fängelse för grov misshandel.

 

Misshandade man på Högfjällshotellet

Vincenzo de Leoni dömdes först i Mora tingsrätt och senare i Svea hovrätt för att i april förra året i flera vittnens närvaro ha misshandlat en man. De stötte på varandra i Högfjällshotellets bar.
Mannen som misshandlades berättade för poliserna som grep Bandidosledaren att han inte begrepp varför han blivit nedslagen.
Han stod i baren med en storvuxen man som hade rakat huvud och hade beställt en öl till honom eftersom denne som tidigare bjudit honom på en Jägermeister.
Sedan small det.
Han fick ett slag över vänster öga och föll omkull. Vittnen pekar ut Vincenzo de Leoni och hävdar att han gav den omtöcknade mannen sparkar både på kroppen och i huvudet.

 

Vill inte medverka i utredningen

Offret har efteråt inte kunnat peka ut vem som misshandlade honom. Han ville inte heller medverka i utredningen.
Men det har flera vittnen gjort som stod i baren.
Bandidosledarens enda yttrande under förundersökningen var denna kort mening:
- Jag var lite berusad, allt jag vill säga.
För övrigt hade han inga kommentarer
Han blev dock missnöjd med domen i Mora tingsrätt och överklagade till Svea hovrätt. Hans advokat har bland annat påpekat det faktum att mannen som misshandlades inte kunde peka ut vem som slog ned honom.

Svea hovrätt ansåg dock att de vittnen som hörts i tingsrätten var tillräckliga.
Högsta domstolen har nu kommit fram till att det inte finns anledning att de Leoni får sin sak prövad.
Därmed blir domen också fastställd.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidosledaren-slipper-inte-fangelse/
 

Mannen dömdes i oktober 2013 i Mora Tingsrätt för grov misshandel. I september fastställde hovrätten domen.
Han fälldes för att ha slagit ner en annan man i baren på Högfjällshotellet i Sälen och sedan sparkat honom flera gånger i huvudet och på kroppen.
Bandidosledaren nekade till misshandeln och vände sig förgäves till Högsta domstolen för att få målet prövat.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6024195

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar