tisdag 18 november 2014

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordförsöket i Malmö på en ledare inom mc-klubben Bandidos.

Läget för mannen betecknades som fortsatt allvarligt, men stabilt.
Det var natten till i lördags som polisen fick larm om skottlossning på Västra Hindbyvägen.
Strax efter två på natten ska flera personer ha skjutit efter 25-åringen på en parkeringsplats.
Enligt vittnen rör det sig om tre pistolbeväpnade män som jagade 25-åringen.

Mannen träffades av flera skott. Och han kördes omgående till sjukhus i en privat bil.
Händelsen inträffade utanför ingången till en klubblokal. Bråket ska ha startat inomhus och sedan fortsatt på parkeringen utanför.
Mannen kördes till akuten på Universitetssjukhuset Sus. Han skadades allvarligt och hade på måndagen ännu inte kunnat höras av polis.

Flera poliser arbetade i helgen med ärendet. Direkt efter skjutningen spärrades området av för teknisk undersökning. Och flera spår ska ha säkrats.

Det har även pågått dörrknackning i området och flera vittnen har hörts.
Ett stort antal personer vistades i olika klubblokaler i närheten. Och många blev identifierade av polisen när de var på väg från platsen.

Polisen har också sökt igenom olika lokaler och området utanför med hjälp av hundar.
Under helgen fanns flera polispatruller också på plats vid sjukhuset där den skadade mannen vårdas. Detta eftersom man befarade att det kunde bli bråk.

Även vid tidigare tillfällen har polisen larmats till bråk och skottlossning på Västra Hindbyvägen.
Den 1 december i fjol larmades polisen också om skottlossning i närheten. Men vid det tillfället påträffades enbart skotthylsor, inget offer.

- Det finns flera lokaler vid Västra Hindbyvägen som ibland har använts som svartklubbar. Och vid flera tillfällen har vi också gjort razzia i området, berättar Mats Karlsson, operativ chef i polisområde Malmö.

- Via Operation Olivia har flera personer i mc-gäng tidigare identifierats. Och i vissa fall är det personer som punktmarkerats.
Polisen hoppas också få in fler uppgifter från vittnen som kan ha sett något i anslutning till skjutningen.
http://www.skanskan.se/article/20141117/NYHETER/141119322/-/annu-ingen-gripen-for-mordforsoket- Den skottskadade Bandidosledaren hålls fortfarande nedsövd på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Samtidigt söker polisen efter de misstänkta gärningsmännen som natten till söndag var nära att mörda mannen i 25-årsåldern.
– Just nu finns ingen prognos för när vi kan hålla förhör med den skottskadade mannen, säger polisens förundersökningsledare Lennart Bergergård.

Klockan var 02.21 natten till söndag som larmet kom om skottlossning på Västra Hindbyvägen i Malmö. På platsen skulle en person ha skjutits ner av okända personer.
Men när både ambulans och polis anlände till platsen fanns inte offret kvar. Han hade redan förts i väg i en privatbil till sjukhuset.

Offret skulle senare visa sig vara den skånske Bandidosledaren.
– Mannen träffades av flera skott och händelsen skedde alldeles utanför en entré till en av fastigheterna, säger Lennart Bergergård.

 

Viktig pusselbit

Han beskriver händelsen som rörig och exakt vad som föregick mordförsöket är fortfarande oklart.
– Vi har pratat med ett antal personer och har en bild av alltihop. Men det är inget vi går ut med just nu. Vi vill inte låsa oss för en viss uppfattning som kan färga både vittnesmål och annat.

En viktig pusselbit i sammanhanget är förstås Bandidosledarens eget vittnesmål.
Men polisen har i nuläget inga uppgifter om när förhöret kan hållas. Bandidosledarens tillstånd beskrivs fortfarande som allvarligt men stabilt.

– Enligt våra informationer hålls mannen nersövd. Vi får avvakta och se, säger Lennart Bergergård.
På den aktuella platsen finns flera svartklubbar och uppgifter finns att Bandidosledaren uppehållit sig i en av lokalerna. Där ska han ha hamnat i bråk med flera personer, ett bråk som slutat i det brutala mordförsöket alldeles utanför ingången.

Anonyma vittnen har berättat i Sydsvenskan hur den skottskadade mannen försökt fly från flera personer, men till sist segnat ner av sina skottskador på platsen.

Polisen bekräftade på måndagen att den skadade mannen är medlem i Bandidos. Men redan efter dådet skickade Bandidosklubbar i Danmark, Tyskland, Holland och Frankrike en hälsning till sin skadade vän på organisationens egen hemsida.

 

Nya förhör

Enligt förundersökningsledaren Lennart Bergergård ska polisen hålla nya förhör med ett antal personer i utredningen. Sedan handlar det om att sammanställa redan befintligt material.

För närvarande finns inga varken misstänkta eller gripna för dådet.

Polisen vill inte gå ut med några uppgifter om hur gärningsmannen eller gärningsmännen flytt från platsen.
– Vi tar tacksamt emot fler vittnesuppgifter från allmänheten i ärendet, säger Lennart Bergergård. Det handlar både om själva mordförsöket, men också om vad som skett både före och efter händelsen.
http://www.expressen.se/kvallsposten/skjutne-gangledaren-polisens-huvudvittne/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar