fredag 28 november 2014

Misstänkta för mordet på Mille Markovic frias helt

Efter snart ett års utredning – mordet på den förre porrklubbsägaren och boxaren Mille Markovic, 52, förblir ett mysterium.

Expressen kan avslöja att kammaråklagare Ulrika Lindsö har beslutat att misstankarna mot de tre män, som tidigare suttit häktade, helt skrivs av.

På kvällen den 23 januari i år hittades Mille Markovic skjuten till döds i huvudet genom förarfönstret i en bil utanför sitt kamerabevakade hem i Ulvsunda i västra Stockholm.

Klockan 18.14 kom larmet in till polisens ledningscentral.
När de första vittnena kom till mordplatsen gick bilmotorn fortfarande på tomgång. Inne i bilen satt Mille Markovic död. Flera boende berättade att de hört skott från platsen.
Ett av vittnena berättade för Expressen.se om dramatiken på platsen:
– Jag hörde tre, fyra skott från mitt köksfönster. Då tittade jag ut och det var ungefär sex personer runt bilen. Det känns hemskt att sådant händer. Man tror ju aldrig att det ska komma så nära.
Ambulanspersonal gjorde upplivningsförsök på brottsplatsen, men Mille Markovics liv gick inte att rädda.

Enligt vittnen sågs en vit bil köra från platsen med släckta lysen efter mordet. Det säkrades även däckspår på den snötäckta marken. Efter mordet begärde polisen ut listor över de telefoner som varit uppkopplade till de mobilmaster som täcker mordområdet. Utredarna har också listat namn över tänkbara fiender till Mille Markovic, erfar Expressen.

 

Avförda från utredningen

Först i maj gjordes det första gripandet efter mordet. Då greps tre män som misstänkta för inblandning. Nu är alla avförda från utredningen, enligt beslut av åklagaren.
Advokat Sargon de Basso försvarade en av de misstänkta männen. Han är inte alls förvånad över avskrivningsbeslutet.

– Det var ett väntat beslut. Det enda som fanns var en hypotes med utgångspunkt från lite mastuppkopplingar. Hypotesten hade på intet sätt någon anknytning till själva brottet. Av den anledningen var det ganska naturligt att det här lades ner.
Expressen har förgäves sökt åklagaren Ulrika Lindsö för en kommentar.
http://www.expressen.se/nyheter/misstankta-for-mordet-pa-markovic-avfors/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar