måndag 17 november 2014

Bikern bytte namn – till Harley Davidsson .. GRATTIS

Att åka Harley-Davidson är förenat med en viss livsstil, det menar motorcyklisten som gick så långt att han bytte namn till – hör och häpna - Harley Davidsson.
– Det är en kul grej, och lite för att retas med andra mc-åkare, säger Kristianstadsbon Harley Davidsson till Kvällsposten.

Han är ordförande för Sveriges motorcyklister (SMC) Skåne, och har drömt om att äga en Harley-Davidson-båge ända sen ungdomen. Redan 1982 försökte Mikael Davidsson, som han hette då, att byta förnamn till Harley, men han fick tvärnobben.
Drömmen om att bli ägare till en Harley Davidson, besannades 2009. Han minns första åkturen med sin älskling.
– Det var i Malmö, det var fantastiskt. Jag körde 500 meter och kände "den här ska jag ha".

"Har min drömbåge"

Sen dess har det varit H-D för hela slanten, och i dag har han och hans fru två tillsammans. Harley har dessutom uppdaterat till en ny.
– Jag har min drömbåge nu, en Breakout från 2013, säger han.
Förutom att ha inrett en bikerbar i sitt hem med alla tillhörande accessoarer som dödskallar och Harley-Davidson-skyltar så har han dessutom tillägnat en tatuering till de H-D-modeller han ägt hittills. Och för att gå steget ännu lite längre så bestämde han sig i fjol för att ompröva chansen att byta namn från Mikael Davidsson till Harley Davidsson. Och det gick vägen så länge han behöll Mikael som tilläggsnamn. Från och med september förra året presenterar han sig som Harley.

"En del tycker att det är konstigt"

– En del tycker att det är konstigt att jag har bytt namn. Men jag tycker det är fräckt, och en kul grej. Och så är det lite för att retas med andra mc-åkare som ska hålla på och hacka på oss H-D-åkare, säger han skämtsamt.
Det finns 600 personer som heter Harley i Sverige men betydligt färre som dessutom har efternamnet Davidsson.
Harley är ute och rastar sin raring så fort det är fint väder och kör gärna utomlands, härnäst är det italienska alperna som hägrar tillsammans med frun.
– Det är frihetskänsla att köra motorcykel, och det är du själv som styr allting, förklarar han.
Samtidigt brinner han för att skapa en säkrare miljö för mc-åkare.
– Vi har 7000 medlemmar i Skåne och vi jobbar med förslag till förbättringar i trafikmiljön, så att det ska bli säkrare att köra motorcykel. Tack och lov har dödsantalet minskat, men vi har en nollvision.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bikern-bytte-namn--till-harley-davidsson/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar