måndag 7 november 2016

Red Devils har återuppstått i Sala

Efter många års frånvaro har Red Devils återigen etablerat sig i Sala. Den här gången som fullvärdiga medlemmar och supporterklubb till Hells Angels.

I helgen firades detta med en fest i klubblokalen i Sätra Brunn. Åtminstone en HA-medlem fanns på plats, uppger SVT Västmanland.
– Det är en lokal MC-klubb som funnits ett tag, men som nu ändrat om sin verksamhet och ställt sig under Red Devils. Det har gått väldigt fort och jag vet att de bytt ut medlemmar, säger Tommy Alriksson, kommunpolis i Sala.
För att få återta namnet har klubben tvingats uppfylla vissa krav, men vilka de är vill polisen inte tala om.

Hur märker ni av att Red Devils etablerat sig i Sala?
– Vi har inte märkt av det så där jättemycket, utan vi har sett människor med västar vid några enstaka tillfällen i centrumkärnan. I övrigt har vi haft viss narkotikabrottslighet därute.

Vid lördagens fest hade polisen en kommendering. Då fotograferades och filmades alla besökare som var på mc-klubben. Men insatsen fick nedprioriteras till förmån för arbetet med att hålla koll på slagskämparna från fredagens gängslagsmål, säger Tommy Alriksson. Så sent som förra sommaren uppstod stort tumult mellan dåvarande Bastards mc och polisen när polisen gjorde en oanmäld kontroll under en pågående tillställning. Polisen uppskattar att Red Devils Sala har mellan 10 och 20 medlemmar, och de kommer bland annat från Sala, Stockholm, Örebro och Sandviken. Två av medlemmarna i Sala är dömda för våldsamt motstånd och trafikbrott.

Båda klubbarna är så kallade 1-procentklubbar. Begreppet innebär att man anser sig stå utanför samhällets lagar och regler. Något som oroar Tommy Alriksson.
– Vi vet ju inte vilken påverkan det kommer få för orten på sikt, säger han.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar