torsdag 10 november 2016

Höggs i buken av MC-gäng på sportbaren i Gävle

De två män som skadades under nattens mordförsök på en sportbar i Gävle blev allvarligt knivhuggna i buken och i benet, enligt åklagaren.
Tre män med kopplingar till MC-gäng sitter nu anhållna efter nattens mordförsök där två gäster på en sportbar i centrala Gävle blev allvarligt knivskurna.


De tre männen kom in på sportbaren och började bråka med personalen, varpå två gäster på sportbaren försökte ingripa.
De två restauranggästerna försökte gå emellan under bråket, men blev båda knivskurna och slagna med en batong. De fick föras till akuten.
– Vad jag hörde så var det allvarligt. En var knivskuren i bålen, och den andra mot höften eller benet till, säger åklagaren Peter Olofsson.


Ett annat vittne följde efter männen ut från sportbaren, och blev även han misshandlad med en batong.
De tre männen, i 50, 30 och 25-årsåldern, försökte lämna sportbaren i en bil, men sladdade in i trottoaren och fick stopp på bilen. Alla tre kunde gripas.
Enligt uppgifter till Västmanlands läns tidning är de tre misstänkta från Västmanland och Stockholmsområdet. De är alla dömda för brott tidigare och har kopplingar till MC-gäng. En av dem har tidigare pekats ut som ledare för Bandidos i Västerås, rapporterar tidningen.


Tidigare på kvällen inträffade en misshandel där fyra män bråkade med personalen på en krog i Sandviken. Efter det greps en misstänkt man i 25-årsåldern från Sandviken, som har koppling till Bandidos supportergrupp Chicanos.
25-åringen dömdes bland annat förra året för att ha varit del i en kidnappning och misshandel av en annan man i Sandviken.
Nu undersöks det om de två krogbråken har något samband.
– Finns det något samband så är jag övertygad om att vi kommer att få reda på det, säger åklagaren Peter Olofsson.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6558612 

Tre personer har blivit knivhuggna och misshandlade på krogen Interpool i Gävle natten till tisdagen. Tre män, varav två är hemmahörande i Västmanland, är misstänkta för försök till mord – och händelsen kopplas samman med en misshandel på krogen Eightball i Sandviken tidigare på kvällen. Enligt uppgifter till Arbetarbladet kan de misstänkta männen knytas till det kriminella mc-gänget Bandidos.


Det var vid midnatt som tre män kom in på Interpool i Gävle och började bråka med personalen. Två gäster ingrep och båda blev då knivhuggna av männen samt slagna med batong. De tre männen avvek i en bil. Ett vittne följde efter dem och även han blev misshandlad med batong.
Polisen kunde snabbt lokalisera bilen som sladdade in i trottoaren och fick stopp. Alla tre greps och diverse gods togs i beslag. Ambulans förde de två gästerna till akuten för vård av sina sårskador.
De tre männen, som är födda 1986, 1966 och 1993, anhölls av jouråklagaren efter förhör. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord på sin hemsida. Den anhållne mannen i 30-årsåldern, som framförde bilen är även misstänkt för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

De tre männen är hemmahörande i Västmanland och Stockholmsområdet – och har kopplingar till Bandidos. Den yngste av dem, som är i 20-årsåldern, kommer från Skinnskatteberg och har flera gånger dömts för misshandel, och avtjänat fängelsestraff för den senaste domen. Även den andra västmanlänningen, som kommer från Fagersta, har en lång lista domar bakom sig, bland annat för grov misshandel, narkotikabrott och olaga hot. Mannen som är född 1966 har anknytning till såväl Gävle som Stockholm, men har i tidigare rättsfall pekats ut som ledare för Bandidos i Västerås.

Tidigare under måndagskvällen, strax före 21-tiden, ska fyra män ha gjort sig skyldiga till misshandel på krogen Eightball i Sandviken. De avvek från platsen till fots. En av patrullerna som beordrats till platsen kontrollerade ett fordon i närheten och i den satt en man född 1991, som stämde in på signalement. Den man som där greps är den man från Sandviken som pekats ut som ledare för Bandidos supportergrupp Chicanos och som förra året dömdes till fängelse efter att ha varit inblandad i en kidnappning och misshandel av en 25-årig man i Sandviken. Han släpptes så sent som i oktober från sitt fängelsestraff.
 
Mannen greps och fördes in till polisstationen. Efter förhör anhölls han av jouråklagaren.Enligt polisen pekar vissa delar i utredningen på att det finns ett samband mellan de två händelserna på Interpool i Gävle och Eightball i Sandviken.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar