lördag 12 november 2016

Bandidosman häktad efter polisinsats

En person med koppling till den organiserade brottsligheten häktades under fredagen, misstänkt för bedrägeri. 

Polisen i lokalpolisområde Östra Fyrbodal genomförde under onsdagen en samordnad insats mot en lägenhet i Vänersborg och Bandidos klubblokal strax utanför Vänersborg. På de båda platserna återfanns stora mängder gods härrörande från bedrägerierna.
Bakgrunden till onsdagens insats är åtta bedrägeriärenden med kopplingar till organiserad brottslighet. Mannen misstänks, tillsammans med en annan person, ligga bakom ett företag som har figurerat i flera olika polisanmälningar.

– Företaget har beställt varor och tjänster, som de inte har haft avsikt att betala för. De har hyrt stugor, beställt teknikprylar och byggmaterial. När vi började nysta i det upptäckte vi att företaget sålts för en krona till två personer, varav den häktade är den ena, säger förundersökningsledare Klas Lundgren.

Den häktade mannen är samma person som i somras friades från misstankarna om grov penningtvätt. Åklagaren överklagade den domen till hovrätten. Förhandlingar hölls i torsdags och ny dom väntas den första december.

Åtal i bedrägerimålet ska väckas senast 25 november men enligt polisen kan ytterligare fall kan bli aktuella.

Den andra personen som är misstänkt i ärendet sitter för tillfället häktad för andra brott av en annan domstol.
http://www.ttela.se/nyheter/v%C3%A4nersborg/bandidosman-h%C3%A4ktad-efter-polisinsats-1.3950385

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar