måndag 7 november 2016

För första gången talar nu den fruktade torpeden i Uppsalamaffian ut.

Hot, grovt våld och lyxliv var hans vardag.
För första gången talar nu den fruktade torpeden i Uppsalamaffian ut.
– Det var jätteroligt att gangstra, men jag gillade inte konsekvenserna, säger Johan Enander, i en exklusiv intervju med Brottscentralen.
Under 1990-talet var han en av Sveriges mest fruktade torpeder. Indrivningar och bedrägerier gjorde medlemmarna i Uppsalamaffian extremt förmögna.
Nu väljer Johan Enander, 57, att för första gången berätta, i en lång tv-intervju i Brottscentralen, om åren kantade av grovt våld, droger och jetset-liv.

”Vi spred pengar”

– Vi kunde köpa vapen, vi kunde köpa människor, vi kunde köpa bilar. Vi hade ett stort inflöde av folk som ville vara med oss eftersom vi spred pengar, säger han till kriminalprogrammet.
Uppsalamaffians ”direktör”, Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson, har genom åren varit den som skapat stora rubriker. Men den som stod för muskler och skrämselkapital i Uppsalamaffian var Johan Enander.

”Ingen kunde röra oss”

– Vi var oantastliga, ingen kunde röra oss.
Samtidigt som han tillhörde den absoluta Europaeliten i Knock Down-karate och var livvakt till grovt kriminella, utvecklade han tillsammans med sina kumpaner ett av Sveriges mest framgångsrika brottssyndikat genom tiderna.
När polisen till slut lyckades komma åt ligan var de i full färd med ett sedeltryckeri som skulle kunna komma att påverka den svenska valutakursen.
– Det var jätteroligt att gangstra, men jag gillade inte konsekvenserna, säger Johan Enander till Brottscentralen.
Nu lever Johan Enander ett betydligt lugnare liv som familjefar och jobbar för KRIS, Kriminellas revansch i samhället, i Uppland.
SE OCKSÅ Exklusiv intervju: Torpeden Johan Enader om tiden i maffian 

’Jag vill gottgöra genom att hjälpa’

Ex-brottslingen Johan Enander vill hindra ungdomar från att upprepa hans misstag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar