Den 20-åriga mannen är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.
Det var när polisen gjorde en husrannsakan i den lägenhet där 20-åringen förvarade narkotika som han tillsammans med kompisar tar sig in i lägenheten med nyckel under själva husrannsakan. Samma polis som hamnade i bakhåll vid första tillfället blev nu angripen.

– Först lurade de poliserna genom att två av dem sprang in i ett annat rum, då flög 20-åringen på polisen som blev kvar, berättar en källa för Folkbladet.
Hur mycket narkotika som förvarades i lägenheten vet inte källan, men tillräckligt för att undvika att polisen skulle få tag i den.

– Som underleverantör till Hells Angels så är man nog mån om att inte sätta sig i skuld till dem.

Läs mer:Polis attackerad och fasthållen

Som 17-åring ställdes 20-åringen och hans familj för ett val. Att han skulle omhändertas av socialtjänsten och placeras på institution eller skickas till släktingar i Australien för att komma bort från kriminalitet och byta miljö. Han reste till Australien och blev borta ett halvår - en resa som kan ha bekostats av socialtjänsten.

– Jag kan inte säga att vi inte har betalt den resan, det finns inget i socialtjänstlagen som säger att man inte kan begära bistånd för resor, säger Yvonne Thilander, socialdirektör i Norrköping.
Så här i efterhand, hade det inte varit bättre att han hade blivit omhändertagen och placerad enligt LVU och kanske fått den hjälp han behövde?
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/kriminell-fick-resa-till-australien-om4375074.aspx
– Vi vet att evidensen säger att om kan använda sig av det sociala nätverket runt en person, som föräldrar och släkt, så är det bästa sättet, säger Yvonne Thilander som inte uttalar sig om enskilda individer utan generellt.
Från Klockan 18 kan ni läsa mer om att kommunen backar när det gäller avtalet med iCreate/Stepping Stone.