tisdag 15 november 2016

Polisen slår till mot Christiania

Köpenhamnspolisens särskilda insatsstyrka ”Task Force Pusherstreet” har genomfört en operation mot haschförsäljningen i fristaden Christiania, skriver polisen i ett pressmeddelande. Nio personer greps i samband med insatsen. En av de misstänkta är Hells Angels-medlem, ytterligare en har koppling till det brottsbelastade mc-gänget.

Utredare har kartlagt ett stort nätverk av personer som sammanlagt producerat 140 000 jointar under en och en halv månads tid, enligt polisen. Drogerna har sedan sålts vidare på gatan Pusherstreet i Christiania.

”Dagens insats bekräftar bara att det är organiserade kriminella som står bakom haschförsäljningen på Pusherstreet, och förser säljarna på Pusherstreet med färdigrullade jointar”, säger insatsstyrkans chef Dannie Rise i pressmeddelandet.
http://www.vk.se/1860869/polisen-slar-till-mot-christiania 

Politiet: HA rockere bag joint-fabrik på Christiania

Fuldgyldig rocker blandt ni anholdte i sag om produktion af 140.000 joints

'Københavns Politis Task Force Pusherstreet indledte i dag kl.11.43 en aktion mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania. Gennem en målrettet og længerevarende efterforskning er det lykkedes politiet, at kortlægge et større netværk af personer, som systematisk har produceret flere end 140.000 joints i en periode halvanden måned til brug for videresalg i Pusherstreet.'
Sådan skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet var den omtalte jointfabrik  placeret i et skur på Christiania, hvor en større gruppe figurer fremstillede de mange joints. Det er politiets opfattelse, at gruppen var under ledelse af personer med tilknytning til HA og rockerhvalpene i AK81.

Se også: Nu jagter de hashkunder med skjulte kameraer
Se også: Skiltekrig ved Christiania
 
'Politiet anholdt derfor ni personer omkring middagstid, som alle er sigtet for i forening, at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints', lyder det endvidere i pressemeddelelsen.

Den lille blinde sidevej, Siljansgade, huser Hells Angels Nomads' klubhus. Lige nu er gaden afspærret og fyldt med politibiler. Foto: Mogens Flindt
 
'En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen', lyder det endvidere.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints, siger Dannie Rise, chef for politiets særlige Taskforce Pusherstreet.


Politiet er i gang med en større aktion, hvor blandt andet biler ransages. Foto: Mogens Flindt
- Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels. Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger Dannie Rise, der tilføjer:

- De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien siger Dannie Rise.
http://ekstrabladet.dk/112/politiet-ha-rockere-bag-joint-fabrik-paa-christiania/6406466

Københavns Politi: Hells Angels bag joint-fabrik på Christiania

 Københavns Politis Task Force Pusherstreet indledte i dag kl.11.43 en aktion mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania. 

Gennem en målrettet og længerevarende efterforskning er det lykkedes politiet, at kortlægge et større netværk af personer, som systematisk har produceret flere end 140.000 joints i en periode halvanden måned til brug for videresalg i Pusherstreet. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

”Joint-fabrikken” var placeret i et skur på Christianias område, og her har en større gruppe personer under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 fremstillet de mange joints.

Politiet anholdt derfor ni personer omkring middagstid, som alle er sigtet for i forening, at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints. En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Dagens aktion er en lang række af aktioner, som Task Force Pusherstreet har rettet mod købere, sælgere og leverandører af hash til Pusherstreet.

– Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints. Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels. Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise, og fortsætter:

– De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien, slutter Dannie Rise.
http://fredericiaavisen.dk/koebenhavns-politi-hells-angels-bag-joint-fabrik-paa-christiania/

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar