söndag 13 november 2016

En Bandidosman har häktats misstänkt för åtta fall av bedrägeri.

Detta efter att polisen gjort en specialinsats mot en lägenhet och mot Bandidos klubblokal utanför Vänersborg, vilket P4 Väst var först med att skriva om.

– Företaget har beställt varor och tjänster, som de inte har haft avsikt att betala för, säger förundersökningsledare Klas Lundgren, till Ttela.

Det var i onsdags som polisen i Östra Fyrbodal genomförde en samordnad insats mot en lägenhet i Vänersborg och Bandidos klubblokal strax utanför Vänersborg. På de båda tillslagsplatserna så återfanns stora mängder gods som han härledas till bedrägerier.

Upprinnelsen till insatsen är åtta stycken bedrägeriärenden som har kopplingar till organiserad brottslighet. Den häktade mannen misstänks, tillsammans med ytterligare en person, äga ett företag som figurerar i ett flertal polisanmälningar.

– Företaget har beställt varor och tjänster, som de inte har haft avsikt att betala för. De har hyrt stugor, beställt teknikprylar och  byggmaterial. När vi började nysta i det upptäckte vi att företaget  sålts för en krona till två personer, varav den häktade är den ena, säger förundersökningsledare Klas Lundgren, till Ttela.

Fallet kan växa

Enligt polisen om insatsen så kan ärendet komma att växa då fler bedrägerier utöver de åtta kan komma att uppdagas under utredningens gång.

LÄS OCKSÅ: Bandidosmannens kupp i populära mobilappen

Rickard Fremark, chef för lokalpolisomårde Östra Fyrbodal, till P4 Väst:
– När vi följde upp det så visade sig att förmodligen så har man beställt från väldigt många företag lokalt omkring Vänersborg, Trollhättan och Uddevallaområdet. Från stora delar av Fyrbodal så har man beställt från mindre privata företag och fått varor tillsänt sig utan att ha haft för avsikt att betala för det.

Misstänkt för penningtvätt

Den aktuella mannen har tidigare varit misstänkt för  penningtvätt, men friades i Vänersborgs tingsrätt. Domen överklagades och i torsdags var fallet uppe i hovrätten. Domen väntas falla om tre veckor.
http://www.expressen.se/gt/polisens-specialinsats--bandidosman-haffad/
Den andra personen som är misstänkt i ärendet sitter, enligt Ttela, häktad för andra brott av en annan domstol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar