måndag 7 november 2016

MC-klubbarna Hells Angels och Wishbones fick mat över efter en fest. Maten skänktes till HIH – hemlösas förening.

– Vi blev jätteglada, säger föreningens ordförande Ingela Hansson.
Men alla var inte positivt inställda till gåvan.
Vissa protesterade mot att gåvan togs emot. På föreningens hemsida delades synpunkter som bland annat menade att ta emot gåvor från en djupt kriminell organisation är ansvarslöst och sätter hela organisationen i vanrykte, även om majoriteten av reaktionerna tyckte mc-klubbarnas initiativ var lovvärt.

Alla som vill lämna gåvor till föreningen är välkomna, förklarar Ingela Hansson.
– Vi ska inte lägga några värderingar vilka det är som lämnar gåvor till oss lika lite som vi ska ha några värderingar när det gäller de som kommer till oss för att få hjälp, säger hon.
Ingela Hansson förklarar att de har respekt för alla åsikter och tar dem på allvar, men i det här fallet valde de att ta emot maten, som oavkortat går till behövande, istället för att den skulle hamna i soporna.

På föreningens Facebooksida förklarade ansvariga också föreningens inställning och underströk att HIH är en förening som är politisk obunden och inte har någon anknytning till vare sig något religiöst samfund eller organisation.
”Alla som har behov av stöd i form av frukost på helgerna, kläder, hygienartiklar och andra förnödenheter är välkomna till oss. Alla oavsett sexuell läggning, etnicitet, ursprung och religiös tillhörighet med mera är välkomna som gäster”, hette det bland annat.
Cirka 50 portioner mat överlämnades till föreningen och har nu frysts in för kommande behov.
http://www.nsk.se/2016/10/21/hells-angels-skankte-mat-till-hemlosa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar