torsdag 10 november 2016

Hells Angels-ledare fast i skatterazzia

Skatteverket upptaxerar en 50-årig Hells Angels-ledare med 1 450 000 kronor. Med hjälp av mannens bank och estniska staten har myndigheten hittat omfattande svarta pengaströmmar.

50-åringen, som är straffad för olika brott, har i över tio år varit en av de styrande inom den kriminella organisationen Hells Angels MC i Norrköping. 2008 utvandrade mannen formellt från Sverige för att kort därpå starta två byggföretag i Estland. Sedan dess har inte heller deklarerat några inkomster här.
Efter en djuplodande granskning anser sig Skatteverket nu kunna bevisa att 50-åringen bara gjort en skenmanöver i syfte att lura svenska staten. I samarbete med estniska myndigheter och Swedbank har utredarna kartlagt bolagens ekonomi och hittat nära 1,5 miljoner kronor som varken redovisats i Sverige eller i Estland.

Alla bolagens intäkter kommer från arbeten som utförts i Sverige och kortköp och bankomatuttag visar att mannen disponerat pengarna i hemlandet. HA-ledaren har, trots Skatteverkets uppmaning, inte lämnat några förklaringar till de oredovisade pengarna.
Revisionen är ett led i den myndighetsgemensamma bekämpningen av grov organiserad brottslighet. Även ett flertal andra ledande personer inom Hells Angels MC har tidigare upptaxerats på liknande sätt.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/hells-angels-ledare-fast-i-skatterazzia/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar