onsdag 2 november 2016

Polis vådaskjuten vid insats mot Bandidos


En polis sköt sig själv i handen i samband med lördagens insats vid mc-klubben Bandidos klubblokal i Halmstad.
Polisen kontrollerade ett skjutvapen i en bil då skottet brann av, rapporterar P4 Halland.

En tillställning i Bandidos klubblokal i Halmstad bevakades av polisen på lördagen. Flera bilar kontrollerades i området. Bland annat medtogs en person misstänkt för narkotikabrott.

I samband med en fordonskontroll hittade polisen ett skjutvapen. När en polis hanterade vapnet visade det sig vara skarpladdat. Ett skott brann av i polisens hand.
– Polismannen har ändå haft tur som inte fick värre skador. Det är lurigt med vapen som ligger i bilar på det här sättet, och nu hade polismannen otur att vapnet gick av, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson, till P4 Halland.
Mannen som körde bilen greps misstänkt för vapenbrott och drograttfylleri.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23819105.ab 


En polis skottskadades under gårdagen i samband med en insats mot den kriminella mc-clubben Bandidos lokal i Halmstad.
- Vi har ett antal patruller på plats som kontrollerar personer i anslutning till den här platsen, sa polisens presstalesman Peter Adlersson till GP igår.
I samband med att en husrannsakan skulle göras av ett fordon utanför Bandidos lokaler, skadades en polis och ådrog sig en skottskada.

Har opererats

- I fordonet hittades ett skarpladdat vapen och den polis som utförde husrannsakan i bilen vådasköts i handen. Han togs till sjukhus där han opererats, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.
http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/polis-skottskadad-i-insats-mot-bandidos-1.3915096

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar