lördag 12 november 2016

Det lilla flygplanet som landade på Enoch Thulins flygplats i Landskrona i mars i år var lastat med 18 kilo kokain.


Rättegången i Lunds tingsrätt fortsätter mot de tre män som misstänks ligga bakom smugglingen.

Under torsdagen förhördes de åtalade männen, en 49-årig stockholmare, en 43-årig man från Nyköping och en 38-åring från Jönköping. De nekar till anklagelserna om grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott och deras berättelser av vad som hände den 30 mars skiljer sig väsentligt från varandra.

Åklagarens bild är att två av männen, 49-åringen och 43-åringen, hyrde ett flygplan från en flygklubb i Småland och uppgav att de skulle ner till Nederländerna över dagen. Väl där ska de ha flugit från flygfältet i Hagshult till Drachten.
Där ska 43-åringen ha tagit emot väskan med kokain och färden fortsatte därefter hem mot Sverige och till Landskrona där man landade och lämnade över lasten till den väntande 38-åringen.

Vad männen inte visste var att polisen var dem på spåret och de kunde gripas strax därpå. 49-åringen hade på sig drygt 31 000 kronor i kontanter när han greps, pengar som han hävdar inte har någon koppling till narkotikan.

I förundersökningen framgår det att personer i kretsen kring de åtalade männen har kopplingar till det holländska MC-gänget No Surrender. 

Rättegången fortsätter den 14 november med vittnesförhör.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6560344

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar