lördag 20 december 2014

Sverigedemokrater är mer kriminella än invandrare

Sverigedemokraterna vill gärna framstå som ett parti som vill ha hårdare tag mot brottslingar och skarpare straff, speciellt mot invandrare.
Men hur ser det ut med de sverigedemokrater som sitter i riksdagen?
1. SD har 49 riksdagsledamöter. 10 procent av dem är dömda för brott. Lika många av landets utlandsfödda har någon gång varit misstänkta för brott.
2. 1,4 procent av svenskfödda har varit misstänkta för misshandel. Bland invandrare är siffran dubbelt så hög. Men hos SD är det värre. 4,1 procent av ledamöterna är dömda för misshandel.
3. 2 procent av Sverigedemokraterna i riksdagen är dömda för narkotikabrott. Ungefär 1 procent av alla invandrare har någon gång varit misstänkta för brott.
Här är de två värsta: 
Roger Hedlund, riksdagsledamot för SD, är dömd för en misshandel som han deltog i tillsammans med nazister 2001. Hedlund är även dömd för olovlig körning, stöld och häleri, enligt Aftonbladet. Han är nu bostadspolitisk talesperson för SD.

Runar Filper, en annan riksdagsledamot har 13 domar mot sig, bland annat för misshandel. Filper har också suttit längre tid i fängelse.

Till vänster ser vi andre vice talman Björn Söder. Till höger Runar Filper, som flera gånger är dömd för brott. Bildkälla: TT
Faktan i artikeln baseras på en krönika som publicerats i Aftonbladet .
http://www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab

http://nyheter24.se/maktkamp24/785778-5-fakta-som-visar-att-sverigedemokrater-ar-mer-kriminella-an-invandrare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar