måndag 15 december 2014

Nya klubbens kaxiga hot mot Hells Angels

Det nya mc-gänget Satudarah slog sig in i Danmark och Sverige för ett år sen och hamnade genast i våldsamma bråk och uppgörelser med bland andra Hells Angels.
Nu pågår förberedelserna för ytterligare etablering av ännu fler avdelningar.

– Vi är här för att stanna, säger gängveteranen och förre HA-medlemmen Ole Bonnesen till Ekstrabladet.

I början av december förra året bekräftade det hårdföra mc-gänget Satudarah mc att de etablerat en avdelning i Köpenhamn. Kort därefter kom även uppgifter om en sydsvensk etablering, då tillsammans med medlemmar från gänget La Familia i Malmö.

Satudarah mc har sitt säte i Nederländerna och pekas ut som en global rival till framför allt Hells Angels. Etableringen i Danmark, som var den första i Norden, möttes inte med blida ögon av Hells Angels. Tämligen omgående utbröt våldsamma stridigheter mellan medlemmar knutna till respektive gäng.

 

28 personer greps

I februari i år drabbade medlemmar från Satudarah och Hells Angels samman i en serie våldsamma bråk som pågick i flera dagar.

Den första sammandrabbningen skedde på en bar alldeles nära idrotts- och konsertanläggningen Parken i centrala Köpenhamn i slutet av februari, tre män knivskars och en 19-årig man greps misstänkt för att ha avlossat flera skott.

Totalt greps 28 personer i samband med bråket.
Enligt Ekstrabladet utlöstes jättebråket av företrädesvis unga män med anknytning till HA som upprepade gånger ska ha provocerat medlemmarna i Satudarah. Bland annat blev männen från det nya gänget hånade och bespottade.

– Ni är inget annat än ett enkelt gatugäng, ska Hells Angels-männen ha sagt, skriver Ekstrabladet.
Sedan bröt storslagsmålet ut och fortsatte med aggressiva konfrontationer mellan gängen på flera håll i Danmark, bland annat i Köpenhamn och på norra Själland.
Först sedan äldre medlemmar i de båda gängen lyckats kyla ner stämningen kunde gängen enas om en fred.

 

Öppnat ny avdelning

I dag anses freden mellan Satudarah och rivalerna i Hells Angels fortfarande gälla. Men freden är skör och kan hänga på en tunn tråd.
I intervjun med Ekstrabladet berättar Ole Bonnesen att Satudarah planerar en expansion av verksamheten i Danmark.

– Det här året har gått fort men allt eftersom har saker börjat falla på plats. Men vi har gjort det tydligt att vi är här för att stanna och naturligtvis har vi planer på att bilda ytterligare nya avdelningar, säger han i Ekstrabladet.

Redan har gänget öppnat en ny avdelning i västra Köpenhamn och kontakter har tagits för en möjlig etablering av Satudarah i Århus.

– På sikt kan vi öppna där, eller i andra stora städer. Men vi ser ingen anledning att stressa fram något, säger han till Ekstrabladet.
Hur Saturdarahs planer på expansion påverkar det känsliga fredsavtalet med Hells Angels är oklart.

 

Känner oro

Ole Bonnesen, 54, som tidigare var medlem i just Hells Angels ser inga omedelbara anledningar till oro.
– Vi har det fint med de andra nu. Vi pratar inte med dem precis men det är inte några problem mellan oss heller.
– Vi sköter bara om oss själva, säger han till Ekstrabladet.
 http://www.expressen.se/kvallsposten/nya-klubbens-kaxiga-hot-mot-hells-angels/


Gennem en årrække har et tidligere værksted på Laurentsvej i Bagsværd været en torn i øjet på Kommune - og, det blev langt fra bedre, da huset for et år siden klubhus for rockerklubben Satudarah MC's første danske afdeling.

Allerhelst så kommunen huset jævnet med jorden:

- Vi vil ikke have rockere i Gladsaxe Kommune, og vi vender hver en sten for at gøre livet surt for dem og finde måder at slippe af med dem på.

Sådan sagde borgmester Karin Søjberg Holst (S) i en pressemeddelelse udsendt i november sidste år i forbindelse med, at huset nu var åbenlyst tilholdssted for Satudarah.
http://ekstrabladet.dk/112/kommune-vinder-foerste-omgang-i-sag-om-rockerhus/5347542

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar