tisdag 23 december 2014

Brian Sandberg skal gøre VU klogere på bandeproblemer

Når Venstres Ungdom i Aalborg tirsdag den 16. december slår dørene op til et debatarrangement om, hvordan man bekæmper bandekriminalitet, deltager en helt særlig gæst.

Den tidligere Hells Angels og nuværende Bandidos-rocker Brian Sandberg er nemlig inviteret til at komme og fortælle om sin ”viden og indsigt i miljøet”, som det hedder i invitationen.Nanna Endelt Pedersen, der er formand for VU’s afdeling i Aalborg, forklarer til tv2.dk, at man med arrangementet ønsker at diskutere de bande- og rockerproblemer, som samfundet fortsat døjer med.
- Og der er Brian Sandberg en del af løsningen i den forstand, at det kræver en vis forståelse at skabe en løsning, siger hun.

Beordrede kølleoverfald
Brian Sandberg, der også er kendt for at have været bodyguard for Stein Bagger, blev i september 2011 idømt 11 år og 10 måneders fængsel for drabsforsøg, men blev året efter frifundet i Østre Landsret.

Ved samme lejlighed dømte Østre Landsret dog Brian Sandberg skyldig i at have beordret et kølleoverfald i 2009. En dom, som kostede ham to år og fire måneders fængsel.

Den kriminelle fortid og den nuværende status som Bandidos-rocker er dog ikke nok til, at VU i Aalborg ikke vil tale med Brian Sandberg.
- Det vi gør som samfund lige nu, det hjælper åbenbart ikke, så det er den debat, vi gerne vil have op at stå, siger Nanna Endelt Pedersen.

- Han bliver ikke taget seriøst
Du siger, I gerne vil blive klogere på, hvordan man løser problemerne, men synes du, at en mand med fængselsdomme er den rette til det?

- Jeg ved ikke, om han er en troværdig kilde. Det må vi vurdere, når han har været der, men han er i hvert fald en kilde. I forhold til, om han skal komme eller ej, hjælper det ikke noget at tie problemet. Det kommer der ingen løsninger ud af.

Men hvis Brian Sandberg havde løsningen på bandeproblemerne, var han vel ikke stadig rocker?
- Det ved jeg ikke, men han kan da være en del af løsningen, siger Nanna Endelt Pedersen og tilføjer:
- Hvor mange har man set, der har taget manden seriøst og hørt på, hvad han i virkeligheden har at sige? Det har jeg aldrig set før i hvert fald, siger hun.

- Vi legitimerer ikke kriminalitet
VU er Danmarks største ungdomspolitiske parti målt på medlemmer, er I ikke med til at legitimere en kriminel over for en masse unge mennesker ved at invitere Brian Sandberg?
- Nej, det er jo ikke fordi, vi regner med, at VU’erne går ind i rockerbander, fordi de skal høre på ham en aften. Vores medlemmer kan sagtens selv vurdere, om det er legitimt eller ej.

Sandberg: Respekt for VU
På sin Facebook-profil skriver Brian Sandberg selv om det kommende møde:
- Som I kan læse skulle politiet jo høres, og de var selvfølgelig IKKE meget for, at en person som mig skulle komme til den slags arrangementer. Men det vil VU tilsyneladende stadig og RESPEKT for det.

VU tidligere holdt debatmøder med den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir og Dansk-Nordkoreansk Venskabsforening. Ligseom lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, har været forbi.
http://politik.tv2.dk/2014-12-08-brian-sandberg-skal-goere-vu-klogere-paa-bandeproblemer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar