fredag 5 december 2014

Greps i Marbella – tvättade narkotikapengar

Han bodde i ett lyxigt bostadsområde i Marbella och uppgav sig sälja lyxbilar, exklusiva klockor och diamanter. I verkligheten tvättade han pengar från kokainhandeln för ett belgiskt brottssyndikat med kopplingar till Hells Angels.

Nyligen greps mannen i Marbella i en gemensam insats av Guardia Civil och Belgiens federala polis.

Då hade en undersökning och bevakning inletts sedan början av året 2013 då den belgiska polisen begärde hjälp av Guardia Civil vilka kopplingar den kriminella belgiska organisationen hade till Spanien.

Enligt pressmeddelandet från Guardia Civil leds nätverket av vicepresidenten för Hells Angels i Antwerpen (Belgien) med förgreningar till hamnarna i Rotterdam och Antwerpen.

Under utredningen gång kom Guardia Civil mannen i Marbella på spåren. Den nu gripne mannen som är holländsk medborgare var ansvarig för att ta hand om vinsterna från narkotikahandeln och tvätta pengarna vita.

Totalt har tretton personer gripits däribland tre medlemmar av Hells Angels i Belgien. Flera husrannsakningar har utförts där skjutvapen, stulna motorcyklar och 600.000 euro i kontanter har hittats.

I holländarens bostad i lyxområdet i Marbella fann polisen ett stort antal dokument med anknytning till händelser som är under utredning. Även en stulen båt förtöjd i fritidshamnen Puerto Banús i Marbella ingår i beslagen.
http://www.svenskamagasinet.nu/shortnews.9825.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar