Brotten ska ha begåtts mot en person, helt utan kopplingar till kriminella gäng, den 25 oktober. Från början anhölls tre män, 43, 37 och 31 år gamla för brotten. Men på torsdagsförmiddagen släppte kammaråklagare Magnus Lindqvist den äldste av dem.

– Jag har begärt de andra två häktade för försök till utpressning, rån och grov misshandel, säger han.
Något mer vill han inte säga på grund av den förundersökningssekretess som råder. Men polisen har bekräftat att åtminstone en av de misstänkta har kopplingar till Hells Angels.

Den ena av de misstänkta, 37-åringen, blev rikskänd när han ville visa sin kärlek till fotbollsstjärnan Leo Messi och tog sig ändå fram till honom på planen på Friends Arena i samband med en vänskapslandskamp mellan Sverige och Argentina på Friends Arena i februari 2013.

Det var inte första gången han lyckades gå så långt. Det var också han som stormade planen och kramade Ronaldinho under Brasiliens Sverigebesök 2006.

Han förekommer under också under ett stort antal punkter i kriminalregistret, men frikändes när han senast åtalades för överträdelse för tillträdesförbudet till samtliga idrottsanläggningar i Sverige.

Den andre mannen har under de senaste åren åtalats för bland annat grovt bedrägeri och grovt skattebrott. Men båda åtalen har ogillats, det ena efter överprövning i Göta hovrätt.

Häktningsförhandlingen mot männen hålls under fredagen.