fredag 19 december 2014

Rocker-lærlinge fængslet: Beboere i livsfare under hævnbrand

Hash-sag har afsløret en brandstiftelse i Hvidovre, som to rocker-aspiranter sigtes for at stå bag

Flere beboere i ejendommen var i livsfare, da to mænd brød ind i en stuelejlighed på Hvidovregade 39 i Hvidovre og stak ild på lagnerne i lejlighedens soveværelse, så der udbrød en omfattende brand.
Branden den 3. februar i år ved 23-tiden var hævn mod lejlighedens indehaver, som ikke var hjemme, mener politiet.

Men branden kunne let have kostet andre uskyldige beboere livet.

Derfor sigtes to mænd på 22 og 23 år, der har relationer til Hells Angels, efter straffelovens alvorligste bestemmelse om brandstiftelse, der har en strafferamme på op til livsvarigt fængsel.

De to var blandt de seks Hells Angels-relaterede, der i går blev anholdt i en omfattende hashsag, hvor efterforskningen også bragte politiet på sporet af den forsætlige brandstiftelse. En af de seks, som alene sigtes for kredit-bedragerier er løsladt, mens de fem øvrige er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Københavns dommervagt.

De fem er alle blevet varetægtsfængslet til midten af januar.
Motivet til branden, hvor beboerne i ejendommen måtte evakueres og flere ambulancer tilkaldes, var muligvis en banal trafikepisode, erfarer Ekstra Bladet.

Sigtelse: Kørte hash for HA´ereDen 22-årige sigtes 'kun' for brandstiftelsen, mens den 23-årige rocker-aspirant også sigtes for omfattende hashsmugling i samarbejde med to fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, der begge er 38 år.

De to HA´ere skal have stået bag indsmugling og handel med over 300 kilo hash til en samlet værdi på cirka 8,4 millioner kroner, lyder sigtelserne. Men rollerne mellem de to HA´ere er lidt forskellige.
Blandt andet solgte de mindst 50 kilo og 80 kilo hash til en ukendt mand i Silkeborg-området til priser på 1,4 og 2,1 millioner kr.

Andre næsten 165 kilo hash til en værdi på 4,6 mio. kr. blev smuglet til Danmark fra udlandet i en lejet Mercedes Sprinter. Den ene HA´er stod bag, mener politiet, og bilen blev kørt af den 23-årige sammen med en anden kendt gerningsmand.

En anden hash-smugling, som de to fuldgyldige HA´ere, ifølge sigtelsen, stod bag var 10 kilo hash, der blev smuglet via Sverige til Norge og solgt til en ukendt pris.

Hashen, der var indkøbt for cirka 280.000 kr., blev på et autoværksted i Rødovre skjult bag instrumentpanelet i en lejet Nissan Qashqai, som tre gerningsmænd, blandt dem den 23-årige, kørte til Norge.

De to fuldgyldige HA´ere fulgte efter smuglerne i en anden bil i rollen som 'controllere', der overvågede hash-transporten.

I sigtelserne mod HA´erne indgår også salg af tre kilo hash til personer på Christiania.
Chefen for politiets afdeling for Organiseret Kriminalitet Lau Thygesen siger:

– Vores efterforskning mod gruppen har udover mistanken om indsmugling af narkotika også handlet om organiseret kriminalitet i form af kreditbedragerier. Og endnu værre også kvalificeret brandstiftelse af en lejlighed i Hvidovre, hvor der skete omfattende skader, ligesom der var fare for andre beboere i opgangen.
– Sagen kører for lukkede døre, så jeg kan ikke gå i detaljer, siger Lau Thygesen.
http://ekstrabladet.dk/112/rocker-laerlinge-faengslet-beboere-i-livsfare-under-haevnbrand/5365371

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar