onsdag 5 september 2012

Tidigt i morse genomförde polisen en husrannsakan mot Hells Angels lokal på Stockholmsvägen i Norrköping.

Husrannsakan genomfördes inom ramen för pågående förundersökning som rör personer inom ett kriminellt nätverk. - Syftet är att bland annat söka efter vapen och narkotika eftersom polisen på goda grunder kan misstänka att både vapen och förbjudna preparat förvaras i lokalerna, skriver polisen i ett pressmeddelande.
När polisen slog till vistades ett antal personer i lokalen på Stockholmsvägen. Ett flertal av dessa är nu misstänkta för personligt bruk av narkotikaklassade preparat.
Polisen i Östergötland utesluter inte att fler husrannsakningar kommer genomföras om grund för detta finns.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6145297 

En omfattande gryningsräd genomfördes tidigt på onsdagsmorgonen i Hells Angels lokal på Stockholmsgatan. Många av polisens specialister var på plats.
- Det här hör ihop med vår pågående utredning om grovt vapenbrott och förberedelse till grov misshandel som vi håller på med, som rör personer inom Hells Angels, säger Robert Kalmendal, chef för polisens narkotika och underrättelsetjänst.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6145970

Polisen hittade knark vid husrannsakan

Enligt polisen letade man efter både vapen och knark i Hells Angels lokaler. Enligt ett pressmeddelande från polisen fanns det goda grunder för att genomföra tillslaget.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7917738

Kan det bli fler razzior?

- Det arbete vi bedriver i kampanjen mot den organiserade brottsligheten innebär att vi kommer att göra fler husrannsakningar - om det finns laglig grund.
Alla fyra som togs av polisen har släppts på fri fot efter förhör. Brottsmisstankarna mot tre av dem består.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7918633


Notera att man nu bytt ut ordet "MC GÄNG" mot ett "kriminellt nätverk" i polisens pressmeddelande och som sedan två tidningar använder i sina texter. Ett nytt språkbruk hos polisen som sedan anammats av media. Det hade räckt fint med att skriva MC Klubb på Stockholmsvägen eller rätt och slätt Hells Angels klubblokal på Stockholmsvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar