onsdag 12 september 2012

Outlawspresident åtalas för utpressning mot bilhandlare

Presidenten i mc-gänget Outlaws och hans livvakt åtalas misstänkta för att på uppdrag av två bröder från Perstorp ha försökt utpressa en bilhandlare i Helsingborg på 150 000 kronor.

SKÅNE. Outlawsmedlemmarna och de två bröderna står nu åtalade för försök till utpressning. Enligt åklagaren försökte de den 24 juli i år tvinga en bilhandlare i Helsingborg att betala 150 000 kronor till de två bröderna. En av bröderna kör en exklusiv Mercedes, som bilhandlaren sålt. Den ägs av en man i mellersta Skåne, men brukas av mannen från Perstorp.

Bilhandlaren har enligt egen utsago redan tidigare i år gått med på att betala reparationer på bilen för 40000 kronor, eftersom han känt sig pressad till det.

Enligt åtalet ska de fyra åtalade männen den aktuella dagen krävt att bilhandlaren skulle stå för reparationskostnader på ytterligare 150000 kronor. Först dök Outlawspresidenten och hans livvakt upp hemma hos bilhandlaren, iförda mc-västar med gängets emblem.

De ska ha uppmanat bilhandlaren att kontakta en av bröderna. Därefter ska en av dem sagt:
"Annars kommer vi tillbaka".

Senare samma dag kom bröderna själva till bilhandlaren, enligt åtalet. De ska då ha krävt att få pengarna. En av bröderna ska ha riktat hot mot bilhandlaren och hans familj, medan den andre brodern sagt att pengarna skulle betalas inom 24 timmar.
 
Efter att ha larmat polis fick bilhandlaren lämna sitt hem på grund av hotbilden.

Två dagar efter utpressningsförsöket greps de två Outlawsmedlemmarna sedan de stoppats i en bil på E6 utanför Vellinge. Båda är danska medborgare, men den 52-årige presidenten är folkbokförd i södra Skåne. En dag senare greps en av bröderna och hans storebror, som var efterlyst, överlämnade sig själv till polisen en tid senare.

Samtliga åtalade förnekar brott. Enligt bröderna har bilen haft en rad fel och de uppger att bilhandlaren lovat att stå för reparationer tidigare. Bröderna nekade också till att ha beställt utpressningen från Outlawspresidenten.

Men vid tidpunkten bedrev polisen telefonavlyssning mot mc-presidenten. Och på den fastnade bland annat ett samtal från storebrodern som ringde Outlawspresidenten och gav honom adressen till bilhandlaren.

Outlawspresidenten har i förhör medgett att han besökt bilhandlaren och uppmanat denne att göra rätt för sig. Men enligt honom var han då "ytterst korrekt" och "inte alls hotfull".

http://hd.se/skane/2012/09/11/outlawspresident-atalas-for-mot/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar