söndag 23 september 2012

Mc-gängen tar konflikten till Finland

Den uppblossande konflikten mellan mc-gängen Hells Angels och Bandidos har skapat oro inte bara i Danmark utan också i Finland där det har varit bråk mellan gängen den senaste tiden.
I kväll har Hells Angels jubileumsfest i centrala Helsingfors med flera hundra internationella gäster vilket gör att polisen ser extra vaksamt på situationen eftersom man ser en konfliksituation mellan gängen, säger Kimmo Kylmäkoski, överkonstapel på Centralkriminalpolisen i Finland.
Den senaste tiden har polisen i Finland noterat att det har blivit en spänning mellan Hells Angels och Bandidos och därför höjer polisen nu beredskapen när Hells Angels firar 15 år i Finland med flera hundra gäster från hela världen. Bland annat från Sverige.
För två veckor sedan inträffade ett slagsmål mellan de båda gängen, liknande de konflikter som varit i Danmark den senaste veckan.
Det säger Kimmo Kylmäkoski på Centralkriminalpolisens specialavdelning för kriminella mc-gäng.
I och med att spänningen har ökat i Danmark så har polisen i de övriga nordiska länderna och Baltikum också skärpt övervakningen av gängen, även om inga razzior har genomförts.
I Finland har man den senaste tiden fått tre nya mc-gäng – Outlaws, Mongols och Vagos mc som alla är motståndare till Hells Angels – vilket kommer att påverka en kommande konflikt mellan Bandidos och Hells Angels.
För Kimmo Kylmäkoski är säker på att en konflikt är nära förestående i Finland
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=5280499

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar