onsdag 19 september 2012

18 män med Hell Angels-anknytning åtalas

 På onsdagseftermiddagen höll polis och åklagare en presskonferens med anledning av åtalet mot de 19 män som misstänks för attacken mot en mc-klubb i Smedby i maj. Mc-klubben hade vårfest när männen stormade in - maskerade och beväpnade med påkar, basebollträn och kofötter. Flera personer skadades allvarligt, varav en fick livshotande skador.
http://www.expressen.se/kvp/syftet-var-att-skada-och-stanga-klubben/
Attacken var planerad och samordnad I mitten av maj stormades Svineri MC:s klubblokaler i Kalmar mitt under en fest. I dag åtalades 19 personer med anknytning till kriminella mc-gäng.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/19-atalas-i-dag

Åtalet är en lunta på över 3.000 sidor där Hells Angels kopplas till dådet, straffvärdet presenteras och bevisning läggs fram.  + ett litet inslag från TV
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/aklagaren-presenterar-mc-atalet

Polis och åklagare har inte kunnat säga exakt vad var och en gjorde i samband med det brutala överfallet på Svineri MC utanför Kalmar i maj i år, men anser att de agerat tillsammans.
Därför åtalas samtliga för de tre grova brotten.
Ytterligare en person åtalas för medhjälp till brotten.
http://hd.se/skane/2012/09/19/18-man-med-hell-angels-anknytning/ 

19 åtalas för attack mot mc-klubb

Uppdaterat: kl 16:17 (publicerades kl 11:00) , Nyheter P4 Kalmar
19 män med kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels åtalades idag, misstänkta för misshandeln på Svineri MC:s fest i Smedby utanför Kalmar. Attacken skedde i maj och polisen kunde redan samma natt gripa de flesta av de misstänkta. De misstänks för blanda annat grov misshandel, grovt rån och grov skadegörelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar