måndag 17 september 2012

Bandidos flyttplaner fick Huddinge att vakna upp

Nu ska Huddinge bland annat ta tag i nyrekryteringen av ungdomar till gäng, särskilt från områden som Flemingsberg och Visättra som länge nonchalerats av polis och kommun, säger Amir Rostami, forskare och polis vid Stockholmspolisen:

- Flemingsberg och Visättra är områden som har haft problem med gängbildning under längre tid. Tyvärr har varken polisen eller samhället i stort tagit sitt ansvar, man har inte riktat in insatserna, trots att polishuset ligger par hundra meter bort.

De senaste åren har flera gäng försökt etablera sig i Huddinge kommun. Vissa har lyckats under kortare tider för att sedan splittras, samtidigt som nya och nygamla är på ingång.
Störst är problemet i Fleminsgberg, Visättra och Vårby där också arbetslösheten är högre än snittet i kommunen.

Huddinge jobbar nu för ett större samarbete mellan grannkommunerna,  myndigheter och andra samhällsaktörer för att stävja gängbildning och nyrekrytering.

En viktig aktör är fastighetsägarna. I Vårby gård har fastighetsägarna börjat ta ett större socialt och ekonomist ansvar med stöd till föreningar till exempel, säger Christian Ottosson, ordförande i Huddinge brottsförebygganderåd, men han skulle vilja se att de gjorde mer.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5272584

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar