fredag 14 september 2012

Politiet bekymret for fremveksten av MC-klubber

Motorsykkelklubben Mongols etablerte seg i Kristiansand før sommeren. Nå øker medlemstallet og politiet er bekymret for fremveksten.

Leif Vagle leder politiets arbeid mot organisert kriminalitet i Agder. Han er bekymret for fremveksten av motorsykkelklubben Mongols.
Les også:
– Vi er rimelig sikre på det er omtrent tretten stykker som enten er fullverdige medlemmer eller prospect av klubben i Kristiansand, sier han.

Fire medlemmer sitter i fengsel

– Vi ser i den senere tid at de har rekruttert nye. Det er jo et miljø rundt dette, så det er nok flere som er i et såkalt supportermiljø til klubben, forteller Vagle.
Fire av medlemmene i Mongols sitter fengslet i påvente av en rettssak. Siktelsene går blant annet ut på ran, pengeutpressing, trusler og tyverier.
Politiet har jobbet hardt for å hindre at klubben får etablere seg. Vagle mener fremdeles at klubben ikke har noe klubbhus. Men han liker ikke at antall medlemmer har økt.
– De som blir rekruttert er yngre, de er nok i 20 årene. Vi vet at flere av de har kriminell bakgrunn, forteller Vagle.

Innrømmer at de ikke har lyktes

I politiets handlingsplan er det et klart mål å forhindre at såkalte enprosentklubber får etablere seg. Politiet hevder at mange av medlemmene er kriminelle.
– Vi ser at det er et miljø i disse klubbene som tiltrekker seg en del kriminelle elementer som vi synes er veldig uheldig. Derfor har vi i politiet et sterkt fokus på disse klubbene, forteller han.
Les også:
Men den siste tiden har flere av disse klubbene fått etablere seg. Vagle innrømmer at de ikke har lyktes i arbeidet.
– Vi har store utfordringer når dette skjer i vårt distrikt. Men for et par år siden hadde vi en fremvekst av såkalte street-crew-elementene til Hells Angels, og de mener vi at vi har klart å få bukt med, sier han.
Politiet strekker nå ut en hånd for at andre aktører kan hjelpe politiet.
– Vi har lyktes med noe, men vi har ikke kommet i mål med alt. Dette er kjempe utfordrende og det er derfor vi nå har et samarbeid med kommunen og oppfordrer også andre aktører i samfunnet til et samarbeid. Politiet trenger drahjelp fra andre for å hindre at disse klubbene sprer seg, forteller han.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/1.8320607

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar