fredag 14 september 2012

Rockerbanden und Organisierte Kriminalität

Organiserad brottslighet rör sig i Tyskland enligt uppskattningar av den federala brottmålsdomstolen Office (BKA) är fortsatt hög. Förra året registrerades utredare 589 undersökningar inom områden som narkotikahandel, penningtvätt och utpressning bil, som meddelades på fredagen, den BKA i Wiesbaden, med hänvisning till nya nationella situationen. Vid nästan var tionde metod rockscenen var inblandad. BKA president Joerg Ziercke sade: "När det inte finns någon tydlig signal om organiserad brottslighet."
Antalet pågående ärenden men hade minskat något. Du i 2010 var något högre med 606. Men precis som förra året 318 nya förfaranden inletts. Skillnaden mellan två tal kommer om eftersom många undersökningar under flera år. De flesta fall av organiserad brottslighet var relaterade till narkotikahandeln och - tillsammans smuggling. Mycket viktigare att vinna inom it-brottslighet.
Ziercke uppmanar lagändringar
Rocker grupper var vid 57 förfaranden i fokus av utredare. Ziercke meddelade på en intensiv kamp mot brottslighet rockers. Han talade om en "nära koppling mellan kriminella mc grupper och organiserad brottslighet." Denna Ziercke krävde även lagstiftaren, för att hjälpa myndigheterna konfiskera vinsterna från brottslig verksamhet genom lagändringar. Det bör vara målet att göra olönsamma Organiserad brottslighet och förövarna att undkomma "frukterna av sitt handlande."
Den skada som orsakas av organiserade kriminella grupper, vänster, men enligt BKA under det senaste året till 884.000.000 €. Året innan hade skadan varit på 1,65 miljarder euro.
Speciellt tyska och turkiska misstänkta
Liksom tidigare år, enligt den nationella situationen tyska och turkiska grupper betydande inflytande organiserade brottsligheten i Tyskland. Ungefär en av tre misstänkta identifierades (38 procent) var tysk och en i åtta (12 procent) av turkiska medborgare. Italienare, rumäner och libanesiska spelat en mindre roll.
Tyska polisen har identifierat åtta fall mot italienska maffian grupper, varav sju inblandade i organisationen "Ndrangheta. Ziercke betonade en lyckad undersökning av mars 2011. Sedan en gangster greps i Tyskland, transporteras och sedan dömts till ett fängelse i Italien. (TT-Reuters)

http://www.ksta.de/panorama/enge-verflechtung-rockerbanden-und-organisierte-kriminalitaet,15189504,17251394.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar