torsdag 20 september 2012

Mc-bråk följs av Skånepolisen

Efter den danska polisens tillslag under gårdagen mot mc-gängen Bandidos och Hells Angels har nu flera personer häktats. Polisen i Danmark säger att de fruktar att det kan vara ett gängkrig på gång mellan gängen. Nu följer Skånepolisen händelseutvecklingen noga.

– Vi bevakar givetvis händelseutvecklingen i Danmark och sen tar vi ställning till hur vi ska agera i Skåne efter olika situationer som vi kan få här, säger Michael Mattsson, operativ chef för länskriminalen i Skåne.

Det var efter en rad händelser som den danska polisen slog till mot de båda gängen. I de sammanlagt 15 olika lokalerna som polisen genomsökte hittades bland annat  pistoler, magasin till skjutvapen, knogjärn, yxor, hasch och anabola steroider.

Sammanlagt greps närmare 100 personer vid tillslaget. De flesta är åter på fri fot medan några har häktats och några har begärts häktade.

Att risken för mc-krig i Skåne, likt det på 90-talet, skulle ha ökat anser inte polisen. Polisen tycker heller inte att den som bor i närheten av någon av gängen behöver känna sig orolig.

– Vi försöker att agera mot dem som enskilda individer, vi bryr oss inte om vilken klubbtillhörighet de har. Men den enskilde behöver inte vara orolig för att vistas ute i Skåne, säger Michael Mattsson.

Till tidningen Politiken säger en tidigare ledare för Bandidos att något mc-krig likt det på 90-talet inte är att vänta.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5278469 

Razzia mot Bandidos efter lastbilskraschen

En förarlös lastbil kördes rakt in i mc-klubben Bandidos högkvarter i Köpenhamn i onsdags.

Dansk polis svarade blixtsnabbt med en jätterazzia.
http://www.expressen.se/kvp/razzia-mot-bandidos-efter-lastbilskraschen/

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar